Nabeschouwing Zwitserland - Estland (4-0) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 4 juni 2024 - 20:15 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Zwitserland het dinsdag 4 juni 2024 om 20:15 uur in eigen huis op tegen Estland. De wedstrijd wordt gespeeld in swissporarena in Luzern.

Via de Zwitserland - Estland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zwitserland - Estland (4-0)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Zwitserland en Estland is onder leiding van scheidsrechter Kyriakos Athanasiou geëindigd in een 4-0 overwinning voor Zwitserland. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Steven Zuber, waarmee Switzerland met 1-0 de leiding nam. Switzerland vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Zeki Amdouni op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut volgde een derde treffer van Switzerland, waarmee Nico Elvedi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Switzerland kreeg een penalty toegewezen in de 68e minuut, die werd genomen door Xherdan Shaqiri. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 3-0 op het scorebord bleef staan. In de 70e minuut werd de stand op 4-0 gezet na een benutte penalty van Switzerland speler Xherdan Shaqiri.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Zwitserland.

LIVE Zwitserland - Estland 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zwitserland - Estland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Switzerland Doelpunt Steven Zuber Switzerland 1-0
46' Wissel Switzerland Wissel Zeki Amdouni voor Kwadwo Duah Switzerland
46' Wissel Switzerland Wissel Vincent Sierro voor Remo Freuler Switzerland
46' Wissel Switzerland Wissel Rubén Vargas voor Steven Zuber Switzerland
47' Doelpunt Switzerland Doelpunt Zeki Amdouni met assist van Rubén Vargas Switzerland 2-0
61' Wissel Switzerland Wissel Fabian Rieder voor Dan Ndoye Switzerland
61' Wissel Estonia Wissel Rocco Robert Shein voor Mihkel Ainsalu Estonia
61' Wissel Switzerland Wissel Leonidas Stergiou voor Silvan Widmer Switzerland
63' Doelpunt Switzerland Doelpunt Nico Elvedi Switzerland 3-0
67' Gele kaart Estonia Gele kaart voor Markus Poom Estonia
68' Penalty gemist Switzerland Penalty gemist Xherdan Shaqiri Switzerland
69' Xherdan Shaqiri Switzerland
70' Penalty Switzerland Penalty Xherdan Shaqiri Switzerland 4-0
73' Wissel Estonia Wissel H. Anier voor Mark Anders Lepik Estonia
73' Wissel Estonia Wissel Edgar Tur voor Martin Vetkal Estonia
74' Wissel Switzerland Wissel Michel Aebischer voor Granit Xhaka Switzerland
81' Wissel Estonia Wissel Alex Tamm voor K. Hussar Estonia
81' Wissel Estonia Wissel Konstantin Vassiljev voor M. Miller Estonia
86' Wissel Estonia Wissel K. Palumets voor Markus Poom Estonia
Video hoogtepunten en samenvatting Zwitserland - Estland
Opstellingen Zwitserland - Estland
De opstellingen van Zwitserland en Estland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zwitserland gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Estland zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Murat Yakin
Formatie 5-4-1
Coach Thomas Häberli
Voorbeschouwing Zwitserland - Estland

Zwitserland en Estland treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kyriakos Athanasiou en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zwitserland en Estland elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.