Nabeschouwing Chievo - Catanzaro (1-1) (6-7 na strafschoppen) || Coppa Italia 2020/2021

Woensdag 30 september 2020 - 18:00 uur

In de Coppa Italia 2020/2021 neemt Chievo het woensdag 30 september 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Catanzaro. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Marc'Antonio Bentegodi in Verona.

Via de Chievo - Catanzaro live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chievo - Catanzaro (1-1) (6-7 na strafschoppen)

Het Coppa Italia duel tussen Chievo en Catanzaro is onder leiding van scheidsrechter Francesco Meraviglia geëindigd in een overwinning voor Catanzaro. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Catanzaro het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 6-7 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door M. De Luca, waarmee Chievo met 1-0 de leiding nam. Catanzaro kwam na 60 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van L. Martinelli, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 78e minuut kreeg C. Riggio van Catanzaro voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Catanzaro de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen.

In de 120e minuut werd M. Cotali van Chievo met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Chievo het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 6-7 score in het voordeel van Catanzaro, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Chievo - Catanzaro 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chievo - Catanzaro teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Chievo Gele kaart voor M. Fabbro Chievo
41' Doelpunt Chievo Doelpunt M. De Luca Chievo 1-0
55' Wissel Catanzaro Wissel M. Carlini voor F. Corapi Catanzaro
60' Doelpunt Catanzaro Doelpunt L. Martinelli Catanzaro 1-1
61' Wissel Chievo Wissel E. Zuelli voor J. Obi Chievo
61' Wissel Chievo Wissel S. Grubac voor M. Fabbro Chievo
68' Wissel Chievo Wissel M. Rigione voor M. Leverbe Chievo
74' Wissel Chievo Wissel M. Pucciarelli voor L. Garritano Chievo
74' Wissel Chievo Wissel V. Mogos voor D. Pavlev Chievo
78' Tweede gele kaart Catanzaro Tweede gele kaart voor C. Riggio Catanzaro
79' Gele kaart Chievo Gele kaart voor M. Cotali Chievo
104' Gele kaart Catanzaro Gele kaart voor G. Casoli Catanzaro
105' Gele kaart Catanzaro Gele kaart voor Catanzaro
114' Wissel Catanzaro Wissel B. J. Bayeye voor A. Risolo Catanzaro
120' Rode kaart Chievo Rode kaart voor M. Cotali Chievo
121' Gele kaart Chievo Gele kaart voor Chievo
1' Penalty gescoord in shootout Catanzaro Penalty gescoord in shootout M. Carlini Catanzaro 0-1
1' Penalty gemist in shootout Chievo Penalty gemist in shootout L. Palmiero Chievo
2' Penalty gescoord in shootout Catanzaro Penalty gescoord in shootout D. Curiale Catanzaro 0-2
2' Penalty gescoord in shootout Chievo Penalty gescoord in shootout M. De Luca Chievo 1-2
3' Penalty gemist in shootout Catanzaro Penalty gemist in shootout B. J. Bayeye Catanzaro
3' Penalty gescoord in shootout Chievo Penalty gescoord in shootout J. Morsay Chievo 2-2
4' Penalty gescoord in shootout Catanzaro Penalty gescoord in shootout L. Martinelli Catanzaro 2-3
4' Penalty gescoord in shootout Chievo Penalty gescoord in shootout S. Grubac Chievo 3-3
5' Penalty gescoord in shootout Catanzaro Penalty gescoord in shootout P. Pinna Catanzaro 3-4
5' Penalty gescoord in shootout Chievo Penalty gescoord in shootout V. Mogos Chievo 4-4
6' Penalty gescoord in shootout Catanzaro Penalty gescoord in shootout D. Garufo Catanzaro 4-5
6' Penalty gescoord in shootout Chievo Penalty gescoord in shootout M. Rigione Chievo 5-5
7' Penalty gescoord in shootout Catanzaro Penalty gescoord in shootout G. Casoli Catanzaro 5-6
7' Penalty gescoord in shootout Chievo Penalty gescoord in shootout E. Zuelli Chievo 6-6
8' Penalty gescoord in shootout Catanzaro Penalty gescoord in shootout L. Verna Catanzaro 6-7
8' Penalty gemist in shootout Chievo Penalty gemist in shootout J. Illanes Chievo
Video hoogtepunten en samenvatting Chievo - Catanzaro
Opstellingen Chievo - Catanzaro
De opstellingen van Chievo en Catanzaro zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chievo gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Catanzaro zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Chievo - Catanzaro

Chievo en Catanzaro spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Meraviglia en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Chievo en Catanzaro elkaar treffen in de Coppa Italia.