Nabeschouwing Jong AZ - Sparta Rotterdam (3-2) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 3 mei 2019 - 20:00 uur



In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Jong AZ het vrijdag 3 mei 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - Sparta Rotterdam (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 3-2 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door J. Helmer, waarmee Jong AZ met 1-0 de leiding nam. Sparta Rotterdam kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Veldwijk, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 23e minuut zette T. Reijnders zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong AZ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 47 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Veldwijk de 2-2 maakte voor Sparta Rotterdam. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Jong AZ dat in de 70e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Helmer de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alex Bos en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Jong AZ.

Wedstrijdstatistieken Jong AZ - Sparta Rotterdam
Goals
3
2
Balbezit
57%
43%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
9
12
Schoten op doel
5
5
Aanvallen
116
108
Gevaarlijke aanvallen
81
78
Corners
10
8
Wissels
3
3
LIVE Jong AZ - Sparta Rotterdam 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt Jong AZ Doelpunt J. Helmer met assist van J. Church Jong AZ 1-0
17' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt L. Veldwijk met assist van D. Duarte Sparta Rotterdam 1-1
23' Doelpunt Jong AZ Doelpunt T. Reijnders met assist van P. Koopmeiners Jong AZ 2-1
47' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt L. Veldwijk met assist van L. Fonseca Sparta Rotterdam 2-2
59' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor J. Church Jong AZ
62' Wissel Jong AZ Wissel J. Duin voor M. Boadu Jong AZ
63' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Ache voor E. Duplan Sparta Rotterdam
64' Wissel Sparta Rotterdam Wissel L. Bouwense voor L. Fonseca Sparta Rotterdam
69' Wissel Jong AZ Wissel M. Kaandorp voor P. Koopmeiners Jong AZ
70' Doelpunt Jong AZ Doelpunt J. Helmer met assist van M. Savastano Jong AZ 3-2
74' Wissel Sparta Rotterdam Wissel İ. Dervişoğlu voor R. Drenthe Sparta Rotterdam
77' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor K. Goudmijn Jong AZ
87' Wissel Jong AZ Wissel J. Jacobs voor K. Goudmijn Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - Sparta Rotterdam
Opstellingen Jong AZ - Sparta Rotterdam
De opstellingen van Jong AZ en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Sparta Rotterdam
# Speler Pos.
30 Kenny Lipman K
20 Michael Fabrie K
12 Levi Bouwense M
13 Sven Mijnans M
15 Ragnar Ache A
16 İbrahim Halil Dervişoğlu A
14 Bradly van Hoeven A
Voorbeschouwing Jong AZ - Sparta Rotterdam

Jong AZ en Sparta Rotterdam treffen elkaar in de 38e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en Sparta Rotterdam in de Eerste Divisie vond plaats op 14 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sparta Rotterdam. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Sparta Rotterdam favoriet. 1 keer wist de ploeg van Jong AZ te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Jong AZ. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Jong AZ 0
Winst Sparta Rotterdam 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 18e positie staat, terwijl we Sparta Rotterdam terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Jong AZ - Sparta Rotterdam Opstelling Jong AZ Opstelling Sparta Rotterdam Live Jong AZ - Sparta Rotterdam Live Jong AZ - Sparta Rotterdam kijken Jong AZ - Sparta Rotterdam kijken Live Jong AZ - Sparta Rotterdam stream Jong AZ - Sparta Rotterdam Fox Sports Nabeschouwing Jong AZ - Sparta Rotterdam Uitslag Jong AZ - Sparta Rotterdam Statistieken Jong AZ - Sparta Rotterdam Eerste Divisie 2018/2019 Jong AZ - Sparta Rotterdam wedden Jong AZ - Sparta Rotterdam gokken Jong AZ - Sparta Rotterdam Unibet