Nabeschouwing Vitesse - Willem II (3-2) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 16 februari 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Vitesse het zaterdag 16 februari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - Willem II (3-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 3-2 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Vitesse kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van B. Linssen. Vitesse vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Ødegaard op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut wist Willem II de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Isak.

Na 79 minuten werd de voorsprong voor Vitesse vergroot nadat M. Clark de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Willem II dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat E. Pavlidis de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Vitesse.

LIVE Vitesse - Willem II 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Vitesse Doelpunt B. Linssen met assist van M. Clark Vitesse 1-0
11' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor O. Darfalou Vitesse
28' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor N. Foor Vitesse
38' Wissel Vitesse Wissel M. Dauda voor O. Darfalou Vitesse
46' Wissel Willem II Wissel E. Pavlidis voor Pol Llonch Willem II
48' Gele kaart Willem II Gele kaart voor T. Meißner Willem II
54' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
59' Doelpunt Vitesse Doelpunt M. Ødegaard met assist van N. Foor Vitesse 2-0
61' Doelpunt Willem II Doelpunt A. Isak met assist van E. Pavlidis Willem II 2-1
64' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Crowley Willem II
77' Wissel Willem II Wissel V. Anita voor M. Vrousai Willem II
79' Doelpunt Vitesse Doelpunt M. Clark Vitesse 3-1
83' Doelpunt Willem II Doelpunt E. Pavlidis Willem II 3-2
88' Wissel Willem II Wissel K. Kristinsson voor D. Crowley Willem II
89' Wissel Vitesse Wissel R. Margaret voor M. Dauda Vitesse
93' Gele kaart Willem II Gele kaart voor K. Kristinsson Willem II
94' Wissel Vitesse Wissel M. Ali voor A. Büttner Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - Willem II
Opstellingen Vitesse - Willem II
De opstellingen van Vitesse en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.