Nabeschouwing Benfica - Shakhtar Donetsk (3-3) || Europa League 2019/2020

Donderdag 27 februari 2020 - 21:00 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Benfica het donderdag 27 februari 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Shakhtar Donetsk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Shakhtar Donetsk (3-3)

De Europa League 2019/2020 wedstrijd tussen Benfica en Shakhtar Donetsk geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Pizzi, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van R. Dias zorgde ervoor dat Shakhtar Donetsk op 1-1 kwam te staan in de 12e minuut. In de 36e minuut zette R. Dias zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Benfica de leiding in de wedstrijd nam.

Na 47 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat R. Silva de 3-1 wist te scoren. In de 49e minuut kwam Shakhtar Donetsk weer dichterbij, nadat T. Stepanenko de stand terug wist te brengen naar 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Shakhtar Donetsk. In de 71e minuut was het Alan Patrick die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Benfica - Shakhtar Donetsk 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Shakhtar Donetsk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi met assist van A. Grimaldo Benfica 1-0
12' Eigen doelpunt Shakhtar Donetsk Eigen doelpunt R. Dias Dodo Shakhtar Donetsk 1-1
36' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Dias met assist van Pizzi Benfica 2-1
43' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Ismaily Shakhtar Donetsk
47' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Silva met assist van D. Sousa Benfica 3-1
49' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt T. Stepanenko met assist van Taison Shakhtar Donetsk 3-2
50' Gele kaart Benfica Gele kaart voor R. Silva Benfica
62' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Tete voor Marlos Shakhtar Donetsk
67' Wissel Benfica Wissel H. Seferovic voor Chiquinho Benfica
71' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Alan Patrick Shakhtar Donetsk 3-3
79' Wissel Benfica Wissel Carlos Vinicius voor D. Sousa Benfica
79' Wissel Benfica Wissel Jota voor Pizzi Benfica
83' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Taison Shakhtar Donetsk
86' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel E. Konoplyanka voor Taison Shakhtar Donetsk
87' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor E. Konoplyanka Shakhtar Donetsk
92' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel D. Khocholava voor Alan Patrick Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Shakhtar Donetsk
Opstellingen Benfica - Shakhtar Donetsk
De opstellingen van Benfica en Shakhtar Donetsk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Shakhtar Donetsk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Shakhtar Donetsk

Benfica en Shakhtar Donetsk spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Shakhtar Donetsk in de Europa League vond plaats op 20 februari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Shakhtar Donetsk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Shakhtar Donetsk favoriet. 1 keer wist de ploeg van Benfica te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Benfica. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.