Nabeschouwing Liverpool - Southampton (3-0) || FA Cup 2023/2024

Woensdag 28 februari 2024 - 21:00 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Liverpool het woensdag 28 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Southampton (3-0)

Het FA Cup duel tussen Liverpool en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 3-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door Louie Koumas, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 73e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jayden Danns op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Jayden Danns van Liverpool die de 3-0 wist te maken in de 88e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Craig Pawson, waardoor Liverpool een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Liverpool - Southampton 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Doelpunt Liverpool Doelpunt Louie Koumas met assist van Bobby Clark Liverpool 1-0
46' Wissel Liverpool Wissel Ibrahima Konaté voor Virgil van Dijk  Liverpool
58' Wissel Southampton Wissel Adam Armstrong voor Kamaldeen Sulemana Southampton
58' Wissel Southampton Wissel Kyle Walker-Peters voor James Bree Southampton
62' Wissel Liverpool Wissel Alexis Mac Allister voor James McConnell Liverpool
63' Wissel Liverpool Wissel Jayden Danns voor Louie Koumas Liverpool
69' Wissel Southampton Wissel Will Smallbone voor Joe Rothwell Southampton
69' Wissel Southampton Wissel Ché Adams voor Samuel Edozie Southampton
73' Doelpunt Liverpool Doelpunt Jayden Danns met assist van Harvey Elliott Liverpool 2-0
75' Wissel Southampton Wissel Taylor Harwood-Bellis voor Kyle Walker-Peters Southampton
78' Wissel Liverpool Wissel Trey Nyoni voor Harvey Elliott Liverpool
79' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Ryan Manning Southampton
88' Doelpunt Liverpool Doelpunt Jayden Danns Liverpool 3-0
90' Wissel Liverpool Wissel Kaide Gordon voor Cody Gakpo Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Southampton
Opstellingen Liverpool - Southampton
De opstellingen van Liverpool en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.