Nabeschouwing Plymouth Argyle - Leeds United (1-4) (na verlenging) || FA Cup 2023/2024

Dinsdag 6 februari 2024 - 20:45 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Plymouth Argyle het dinsdag 6 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Home Park in Plymouth.

Via de Plymouth Argyle - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Plymouth Argyle - Leeds United (1-4) (na verlenging)

Het FA Cup duel tussen Plymouth Argyle en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Robert Jones geëindigd in een 1-4 overwinning voor Leeds United. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Leeds United dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 66e minuut door Wilfried Gnonto, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. Plymouth Argyle kwam in de 78e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Brendan Galloway, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 97e minuut zette Crysencio Summerville zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Leeds United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 111 minuten werd de voorsprong voor Leeds United vergroot nadat Georginio Rutter de 1-3 wist te scoren. In de 117e werkte Ryan Hardie de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 1-4 kwam te staan.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Robert Jones af en was het Leeds United die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-4 overwinning.

LIVE Plymouth Argyle - Leeds United 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Plymouth Argyle - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

58' Gele kaart Plymouth Argyle Gele kaart voor Callum Wright Plymouth Argyle
66' Doelpunt Leeds United Doelpunt Wilfried Gnonto met assist van Glen Kamara Leeds United 0-1
70' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Joe Rodon Leeds United
71' Wissel Leeds United Wissel Joe Gelhardt voor Wilfried Gnonto Leeds United
71' Wissel Leeds United Wissel Archie Gray voor Glen Kamara Leeds United
72' Wissel Plymouth Argyle Wissel Frederick Issaka voor Callum Wright Plymouth Argyle
78' Doelpunt Plymouth Argyle Doelpunt Brendan Galloway met assist van Ashley Phillips Plymouth Argyle 1-1
78' Wissel Plymouth Argyle Wissel Caleb Roberts voor Matthew Sorinola Plymouth Argyle
80' Gele kaart Plymouth Argyle Gele kaart voor Ashley Phillips Plymouth Argyle
81' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Mateo Joseph Leeds United
82' Wissel Leeds United Wissel Georginio Rutter voor Jaidon Anthony Leeds United
93' Wissel Leeds United Wissel Crysencio Summerville voor Sam Byram Leeds United
97' Doelpunt Leeds United Doelpunt Crysencio Summerville met assist van Georginio Rutter Leeds United 1-2
105' Wissel Plymouth Argyle Wissel Dan Scarr voor Brendan Galloway Plymouth Argyle
105' Gele kaart Plymouth Argyle Gele kaart voor Brendan Galloway Plymouth Argyle
105' Wissel Plymouth Argyle Wissel Ben Waine voor Joe Edwards Plymouth Argyle
107' Gele kaart Plymouth Argyle Gele kaart voor Brendan Galloway Plymouth Argyle
111' Doelpunt Leeds United Doelpunt Georginio Rutter met assist van Crysencio Summerville Leeds United 1-3
117' Eigen doelpunt Leeds United Eigen doelpunt Ryan Hardie Leeds United 1-4
119' Wissel Plymouth Argyle Wissel Jack Matthews voor Ashley Phillips Plymouth Argyle
Video hoogtepunten en samenvatting Plymouth Argyle - Leeds United
Opstellingen Plymouth Argyle - Leeds United
De opstellingen van Plymouth Argyle en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Plymouth Argyle gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.