Nabeschouwing Waasland-Beveren - Beerschot-Wilrijk (2-0) || Eerste Divisie B 2023/2024

Zondag 14 april 2024 - 13:30 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt Waasland-Beveren het zondag 14 april 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Beerschot-Wilrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Kunstrasenplatz Jean-Löring-Sportpark in Beveren.

Via de Waasland-Beveren - Beerschot-Wilrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Waasland-Beveren - Beerschot-Wilrijk (2-0)

Het Eerste Divisie B duel tussen Waasland-Beveren en Beerschot-Wilrijk is onder leiding van scheidsrechter Ken Vermeiren geëindigd in een 2-0 overwinning voor Waasland-Beveren. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Goduine Koyalipou, waarmee Waasland-Beveren met 1-0 de leiding nam. Waasland-Beveren vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Taofeek Ismaheel op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Waasland-Beveren.

LIVE Waasland-Beveren - Beerschot-Wilrijk 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Waasland-Beveren - Beerschot-Wilrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt Goduine Koyalipou met assist van Petar Vitanov Waasland-Beveren 1-0
56' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Jenthe Mertens Waasland-Beveren
59' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt Taofeek Ismaheel met assist van Anthony Limbombe Waasland-Beveren 2-0
60' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel Charly Keita voor DMargio Wright-Phillips Beerschot-Wilrijk
60' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel Axl Van Himbeeck voor Welat Cagro Beerschot-Wilrijk
60' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel Simion Michez voor Marco Weymans Beerschot-Wilrijk
68' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel Benjamin Pauwels voor Ibrahim Alhassan Beerschot-Wilrijk
70' Wissel Waasland-Beveren Wissel Kylian Hazard  voor Taofeek Ismaheel Waasland-Beveren
78' Wissel Waasland-Beveren Wissel Jay-Dee Geusens voor Mathis Servais Waasland-Beveren
91' Wissel Waasland-Beveren Wissel Dylan Dassy voor Anthony Limbombe Waasland-Beveren
91' Wissel Waasland-Beveren Wissel Hüseyin Ertürk voor Bryan Goncalves Waasland-Beveren
91' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Andi Koshi Tom Reyners Waasland-Beveren
90' Wissel Waasland-Beveren Wissel Jay-Dee Geusens voor Waasland-Beveren
90' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel Sander Coopman voor Goduine Koyalipou Beerschot-Wilrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Waasland-Beveren - Beerschot-Wilrijk
Opstellingen Waasland-Beveren - Beerschot-Wilrijk
De opstellingen van Waasland-Beveren en Beerschot-Wilrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Waasland-Beveren - Beerschot-Wilrijk

Waasland-Beveren en Beerschot-Wilrijk treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ken Vermeiren en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en Beerschot-Wilrijk in de Eerste Divisie B vond plaats op 16 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Waasland-Beveren favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Beerschot-Wilrijk slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Waasland-Beveren 3
Winst Beerschot-Wilrijk 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Waasland-Beveren op een 8e positie staat, terwijl we Beerschot-Wilrijk terugvinden op de 1e plaats.