Nabeschouwing Club Brugge - Gent (2-1) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 21 mei 2017 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Club Brugge het zondag 21 mei 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Gent (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Gent is onder leiding van scheidsrechter Bart Vertenten geëindigd in een 2-1 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Wesley, waarmee Club Brugge met 1-0 de leiding nam. Club Brugge vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Vanaken op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist Gent de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via K. Saief. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Gent kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bart Vertenten, waardoor Club Brugge dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Club Brugge - Gent 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor J. Vossen Club Brugge
24' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Wesley met assist van L. Refaelov Club Brugge 1-0
57' Doelpunt Club Brugge Doelpunt H. Vanaken met assist van A. Limbombe Club Brugge 2-0
60' Gele kaart Gent Gele kaart voor Renato Neto Gent
61' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Wesley Club Brugge
62' Wissel Gent Wissel M. Simon voor A. Esiti Gent
66' Wissel Gent Wissel B. Verstraete voor D. Miličević Gent
70' Doelpunt Gent Doelpunt K. Saief Gent 2-1
75' Wissel Club Brugge Wissel T. Simons voor L. Refaelov Club Brugge
80' Wissel Club Brugge Wissel A. Touba voor Wesley Club Brugge
84' Wissel Gent Wissel L. Verstraete voor Renato Neto Gent
85' Gele kaart Gent Gele kaart voor S. Mitrović Gent
87' Wissel Club Brugge Wissel L. Immers voor J. Vossen Club Brugge
91' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor H. Vanaken Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Gent
Opstellingen Club Brugge - Gent

Voorbeschouwing Club Brugge - Gent

Club Brugge en Gent treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bart Vertenten en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 2 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Gent slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.