Nabeschouwing Gent - Zulte-Waregem (5-2) || Jupiler Pro League 2016/2017

Donderdag 18 mei 2017 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Gent het donderdag 18 mei 2017 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Zulte-Waregem (5-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Zulte-Waregem is onder leiding van scheidsrechter Sebastien Delferiere geëindigd in een 5-2 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door K. Coulibaly, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Gent vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Saief op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut volgde een derde treffer van Gent, waarmee S. Kalu zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Gent geen gas terug, waardoor in de 61e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van K. Coulibaly. Na 78 minuten wist Zulte-Waregem eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van M. Leye bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 83e minuut was het Y. Kubo van Gent wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Zulte-Waregem mocht H. Dalsgaard in de 86e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sebastien Delferiere bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Gent.

LIVE Gent - Zulte-Waregem 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Gent Doelpunt K. Coulibaly met assist van D. Miličević Gent 1-0
32' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Esiti Gent
36' Doelpunt Gent Doelpunt K. Saief met assist van S. Kalu Gent 2-0
45' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor S. Meïté Zulte-Waregem
46' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor S. Coopman Zulte-Waregem
46' Wissel Gent Wissel T. Foket voor S. Gigot Gent
46' Wissel Zulte-Waregem Wissel H. Dalsgaard voor T. Derijck Zulte-Waregem
59' Doelpunt Gent Doelpunt S. Kalu met assist van Y. Kubo Gent 3-0
61' Doelpunt Gent Doelpunt K. Coulibaly met assist van L. Kalinić Gent 4-0
65' Wissel Gent Wissel R. Gershon voor N. Asare Gent
68' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Bala voor O. Kaya Zulte-Waregem
68' Wissel Zulte-Waregem Wissel C. Lepoint voor D. De fauw Zulte-Waregem
78' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt M. Leye met assist van B. Hamalainen Zulte-Waregem 4-1
78' Wissel Gent Wissel B. Dejaegere voor D. Miličević Gent
83' Doelpunt Gent Doelpunt Y. Kubo met assist van S. Kalu Gent 5-1
86' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt H. Dalsgaard Zulte-Waregem 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Zulte-Waregem
Opstellingen Gent - Zulte-Waregem

Voorbeschouwing Gent - Zulte-Waregem

Gent en Zulte-Waregem treffen elkaar in de 9e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sebastien Delferiere en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Zulte-Waregem in de Jupiler Pro League vond plaats op 25 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Zulte-Waregem favoriet. 11 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Gent. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.