Nabeschouwing Gent - Sporting Charleroi (1-1) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 14 mei 2017 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Gent het zondag 14 mei 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Sporting Charleroi (1-1)

De Jupiler Pro League 2016/2017 wedstrijd tussen Gent en Sporting Charleroi geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor C. Tainmont in de 24e minuut, waardoor Sporting Charleroi met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 28 minuten was het E. Sağlık die Sporting Charleroi op een 0-1 voorsprong zette. Door een benutte penalty kwam Gent vervolgens op 1-1. Het was Y. Kubo die vanaf 11 meter wist te scoren in de 40e minuut.

In de 92e minuut werd L. Verstraete van Gent met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Gent het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Gent - Sporting Charleroi 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Rode kaart Sporting Charleroi Rode kaart voor C. Tainmont Sporting Charleroi
28' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt E. Sağlık Sporting Charleroi 0-1
28' Gele kaart Gent Gele kaart voor N. Asare Gent
40' Penalty Gent Penalty Y. Kubo Gent 1-1
46' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor H. Harbaoui Sporting Charleroi
61' Wissel Sporting Charleroi Wissel S. Marinos voor E. Sağlık Sporting Charleroi
71' Wissel Sporting Charleroi Wissel F. NGanga voor D. Pollet Sporting Charleroi
78' Wissel Gent Wissel B. Verstraete voor T. Foket Gent
78' Wissel Gent Wissel D. Bjedov voor B. Dejaegere Gent
79' Wissel Sporting Charleroi Wissel C. Bedia voor H. Harbaoui Sporting Charleroi
83' Wissel Gent Wissel L. Verstraete voor J. Perbet Gent
85' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor S. Marinos Sporting Charleroi
90' Gele kaart Gent Gele kaart voor D. Miličević Gent
92' Rode kaart Gent Rode kaart voor L. Verstraete Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Sporting Charleroi
Opstellingen Gent - Sporting Charleroi

Voorbeschouwing Gent - Sporting Charleroi

Gent en Sporting Charleroi treffen elkaar in de 8e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League vond plaats op 17 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Gent favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Sporting Charleroi slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.