Nabeschouwing AS Eupen - Gent (0-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zaterdag 12 februari 2022 - 16:15 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt AS Eupen het zaterdag 12 februari 2022 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Gent (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Gent is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 0-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door L. Depoitre, waarmee Gent met 0-1 de leiding nam. In de 51e minuut moest M. Samoise van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Lawrence Visser een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Gent verder met een speler minder.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Gent.

LIVE AS Eupen - Gent 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Gent Doelpunt L. Depoitre Gent 0-1
26' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor J. Jeggo AS Eupen
33' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Hjulsager Gent
46' Wissel AS Eupen Wissel K. Ndri voor S. Peeters AS Eupen
46' Wissel AS Eupen Wissel I. Nuhu voor S. Gnaka AS Eupen
51' Rode kaart Gent Rode kaart voor M. Samoise Gent
66' Wissel Gent Wissel N. Fortuna voor A. Hjulsager Gent
77' Wissel AS Eupen Wissel G. Konstantelias voor G. Magnee AS Eupen
77' Wissel AS Eupen Wissel J. Ngoy voor T. Musel AS Eupen
80' Wissel Gent Wissel V. Odjidja-Ofoe voor L. Depoitre Gent
83' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor B. Lambert AS Eupen
84' Gele kaart Gent Gele kaart voor J. De Sart Gent
89' Wissel AS Eupen Wissel E. Sowah Adjei voor T. Alloh AS Eupen
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Gent
Opstellingen AS Eupen - Gent
De opstellingen van AS Eupen en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AS Eupen gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing AS Eupen - Gent

AS Eupen en Gent treffen elkaar in de 27e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AS Eupen en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 17 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Gent favoriet. 8 keer wist de ploeg van AS Eupen te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor AS Eupen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AS Eupen 3
Winst Gent 8
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AS Eupen op een 15e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 6e plaats.