Nabeschouwing Genk - Club Brugge (2-3) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 28 november 2021 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Genk het zondag 28 november 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Club Brugge (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-3 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door H. Vanaken, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. In de 42e minuut kreeg I. Van der Brempt van Club Brugge voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Club Brugge de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte P. Hrosovsky namens Genk in de 49e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 72e minuut was het Genk dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van P. Hrosovsky. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat N. Lang van Club Brugge de 2-2 maakte in de 78e minuut. Club Brugge kwam op voorsprong nadat F. Ricca de 2-3 wist te maken na 82 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lawrence Visser en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Club Brugge.

LIVE Genk - Club Brugge 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor I. Van der Brempt Club Brugge
33' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Sobol Club Brugge
35' Doelpunt Club Brugge Doelpunt H. Vanaken met assist van N. Lang Club Brugge 0-1
42' Tweede gele kaart Club Brugge Tweede gele kaart voor I. Van der Brempt Club Brugge
49' Doelpunt Genk Doelpunt P. Hrosovsky Genk 1-1
59' Wissel Club Brugge Wissel F. Ricca voor E. Sobol Club Brugge
72' Wissel Club Brugge Wissel R. Vormer voor E. Balanta Club Brugge
72' Doelpunt Genk Doelpunt P. Hrosovsky met assist van G. Arteaga Genk 2-1
75' Wissel Genk Wissel B. Heynen voor M. Tresor Ndayishimiye Genk
78' Doelpunt Club Brugge Doelpunt N. Lang met assist van C. de Ketelaere Club Brugge 2-2
80' Wissel Genk Wissel D. Munoz voor A. Preciado Genk
82' Doelpunt Club Brugge Doelpunt F. Ricca met assist van R. Vormer Club Brugge 2-3
86' Gele kaart Genk Gele kaart voor T. Bongonda Genk
87' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor M. Sadick Genk
93' Wissel Club Brugge Wissel B. Dost voor N. Lang Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Club Brugge
Opstellingen Genk - Club Brugge
De opstellingen van Genk en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Genk - Club Brugge

Genk en Club Brugge treffen elkaar in de 16e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 47 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Genk als Club Brugge wisten 18 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 11 keer in een gelijkspel.

Winst Genk 18
Winst Club Brugge 18
Gelijkspel 11
Totaal 47

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 10e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 3e plaats.