Nabeschouwing Kortrijk - Zulte-Waregem (5-0) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zaterdag 19 februari 2022 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Kortrijk het zaterdag 19 februari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Zulte-Waregem (5-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Zulte-Waregem is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 5-0 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door T. Sainsbury, waarmee Kortrijk met 1-0 de leiding nam. In de 36e minuut kreeg C. Humphreys van Zulte-Waregem voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Zulte-Waregem de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 44e werd de voorsprong voor Kortrijk verdubbeld dankzij een doelpunt van T. Sainsbury.

F. Selemani zette Kortrijk even later op 3-0 nadat hij een door scheidsrechter Lawrence Visser toegekende penalty wist te benutten. Ook na de derde treffer nam Kortrijk geen gas terug, waardoor in de 61e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van M. Badamosi. De vijfde treffer van Kortrijk viel in de 65e minuut en kwam op naam te staan van F. Selemani.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lawrence Visser en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Kortrijk - Zulte-Waregem 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor C. Humphreys Zulte-Waregem
17' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Sainsbury met assist van F. Selemani Kortrijk 1-0
36' Tweede gele kaart Zulte-Waregem Tweede gele kaart voor C. Humphreys Zulte-Waregem
44' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Sainsbury met assist van A. Radovanovic Kortrijk 2-0
47' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor L. Vigen Zulte-Waregem
46' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Sissako voor L. Vigen Zulte-Waregem
51' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Sissako Zulte-Waregem
53' Penalty Kortrijk Penalty F. Selemani Kortrijk 3-0
61' Doelpunt Kortrijk Doelpunt M. Badamosi met assist van A. Palaversa Kortrijk 4-0
62' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor M. Badamosi Kortrijk
65' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Selemani met assist van K. DHaene Kortrijk 5-0
66' Wissel Zulte-Waregem Wissel D. Kutesa voor D. De Neve Zulte-Waregem
66' Wissel Zulte-Waregem Wissel E. Pletinckx voor I. Doumbia Zulte-Waregem
71' Wissel Kortrijk Wissel L. Rougeaux voor K. DHaene Kortrijk
71' Wissel Kortrijk Wissel D. Henen voor D. Mbayo Kortrijk
71' Wissel Kortrijk Wissel C. Herrmann voor M. Badamosi Kortrijk
82' Wissel Kortrijk Wissel M. Jonckheere voor B. Messaoudi Kortrijk
82' Wissel Zulte-Waregem Wissel J. Vossen voor Z. Gano Zulte-Waregem
85' Wissel Kortrijk Wissel A. Benchaib voor K. Vandendriessche Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Zulte-Waregem
Opstellingen Kortrijk - Zulte-Waregem
De opstellingen van Kortrijk en Zulte-Waregem zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Zulte-Waregem zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.