Nabeschouwing Anderlecht - Waasland-Beveren (3-0) || Jupiler Pro League 2018/2019

Donderdag 27 december 2018 - 20:30 uur



In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Anderlecht het donderdag 27 december 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Waasland-Beveren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Waasland-Beveren (3-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Waasland-Beveren is onder leiding van scheidsrechter Wesley Alen geëindigd in een 3-0 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door L. Dimata, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. Anderlecht vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Bornauw op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was L. Dimata van Anderlecht die de 3-0 wist te maken in de 91e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wesley Alen, waardoor Anderlecht dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Anderlecht - Waasland-Beveren
Goals
3
0
Gele kaarten
2
2
Schoten op doel
8
3
Aanvallen
146
103
Gevaarlijke aanvallen
89
42
Corners
2
3
Wissels
3
3
LIVE Anderlecht - Waasland-Beveren 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Waasland-Beveren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt Anderlecht Doelpunt L. Dimata met assist van S. Kums Anderlecht 1-0
25' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor V. Moren Waasland-Beveren
51' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Bornauw met assist van S. Kums Anderlecht 2-0
52' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor E. Kayembe Anderlecht
55' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor F. Forte Waasland-Beveren
56' Wissel Waasland-Beveren Wissel B. Badibanga voor J. Schrijvers Waasland-Beveren
57' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Milić Anderlecht
62' Wissel Waasland-Beveren Wissel A. Vellios voor K. Lulić Waasland-Beveren
83' Wissel Anderlecht Wissel P. Gerkens voor R. Morioka Anderlecht
83' Wissel Waasland-Beveren Wissel D. Jubitana voor D. Bizimana Waasland-Beveren
84' Wissel Anderlecht Wissel K. Saief voor A. Najar Anderlecht
91' Wissel Anderlecht Wissel A. Saelemaekers voor F. Amuzu Anderlecht
91' Doelpunt Anderlecht Doelpunt L. Dimata met assist van P. Gerkens Anderlecht 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Waasland-Beveren
Opstellingen Anderlecht - Waasland-Beveren
De opstellingen van Anderlecht en Waasland-Beveren zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Waasland-Beveren zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Karim Belhocine
Wissels Anderlecht
# Speler Pos.
1 Frank Boeckx K
3 James Lawrence V
56 Alexis Saelemaekers V
8 Pieter Gerkens M
15 Kenny Saief M
25 Adrien Trebel M
19 Ivan Santini A
49 A
49 Jeremy Doku A
Formatie 3-4-1-2
Coach Adnan Čustović
Wissels Waasland-Beveren
# Speler Pos.
1 Anthony Swolfs K
61 Lars Bleijenberg K
28 Daam Foulon V
19 Alexis Gamboa V
14 Denzel Jubitana M
15 Paul Fadiala Keita M
11 Beni Badibanga A
55 Tuur Dierckx A
39 Apostolos Vellios A
Voorbeschouwing Anderlecht - Waasland-Beveren

Anderlecht en Waasland-Beveren treffen elkaar in de 21e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wesley Alen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League vond plaats op 4 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Waasland-Beveren slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Anderlecht 10
Winst Waasland-Beveren 2
Gelijkspel 1
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 6e positie staat, terwijl we Waasland-Beveren terugvinden op de 14e plaats.

Tags
Anderlecht - Waasland-Beveren Opstelling Anderlecht Opstelling Waasland-Beveren Live Anderlecht - Waasland-Beveren Live Anderlecht - Waasland-Beveren kijken Anderlecht - Waasland-Beveren kijken Live Anderlecht - Waasland-Beveren stream Anderlecht - Waasland-Beveren Fox Sports Nabeschouwing Anderlecht - Waasland-Beveren Uitslag Anderlecht - Waasland-Beveren Statistieken Anderlecht - Waasland-Beveren Jupiler Pro League 2018/2019 Anderlecht - Waasland-Beveren wedden Anderlecht - Waasland-Beveren gokken Anderlecht - Waasland-Beveren Unibet