Nabeschouwing Standard Luik - Sint-Truiden (3-2) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 25 augustus 2018 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Standard Luik het zaterdag 25 augustus 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Sint-Truiden. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne in Liege.

Via de Standard Luik - Sint-Truiden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Sint-Truiden (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Standard Luik en Sint-Truiden is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 3-2 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door C. Fai, waarmee Standard Liège met 1-0 de leiding nam. Sint-Truiden kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Bezus, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette Y. Boli zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sint-Truiden de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Luyindama de 2-2 maakte voor Standard Liège. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Standard Liège dat in de 93e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat R. Emond de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Erik Lambrechts bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Standard Luik.

LIVE Standard Luik - Sint-Truiden 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Sint-Truiden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Standard Liège Doelpunt C. Fai Standard Liège 1-0
17' Wissel Standard Liège Wissel L. Cavanda voor S. Pocognoli Standard Liège
17' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt R. Bezus Sint-Truiden 1-1
30' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor R. Bezus Sint-Truiden
47' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Fai Standard Liège
52' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor Cristian Ceballos Sint-Truiden
53' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor R. Marin Standard Liège
56' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Carcela Standard Liège
68' Wissel Sint-Truiden Wissel E. Acolatse voor R. Bezus Sint-Truiden
69' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Y. Boli met assist van E. Acolatse Sint-Truiden 1-2
70' Wissel Standard Liège Wissel Orlando Sá voor M. Djenepo Standard Liège
77' Wissel Sint-Truiden Wissel S. Asamoah voor Cristian Ceballos Sint-Truiden
80' Doelpunt Standard Liège Doelpunt C. Luyindama met assist van R. Marin Standard Liège 2-2
93' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor E. Acolatse Sint-Truiden
93' Doelpunt Standard Liège Doelpunt R. Emond Standard Liège 3-2
97' Wissel Standard Liège Wissel Z. Vanheusden voor R. Emond Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Standard Luik - Sint-Truiden
Opstellingen Standard Luik - Sint-Truiden
De opstellingen van Standard Luik en Sint-Truiden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Sint-Truiden zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Standard Luik - Sint-Truiden

Standard Luik en Sint-Truiden treffen elkaar in de 5e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Standard Luik en Sint-Truiden in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 december 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Sint-Truiden favoriet. 6 keer wist de ploeg van Standard Luik te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Standard Luik. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Standard Luik 5
Winst Sint-Truiden 6
Gelijkspel 7
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Standard Luik op een 5e positie staat, terwijl we Sint-Truiden terugvinden op de 10e plaats.