Nabeschouwing Excelsior - NEC (2-3) (na verlenging) || KNVB Beker 2018/2019

Dinsdag 25 september 2018 - 20:45 uur

In de KNVB Beker 2018/2019 neemt Excelsior het dinsdag 25 september 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - NEC (2-3) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen Excelsior en NEC is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 2-3 overwinning voor NEC. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het NEC dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Jeffry Fortes, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van R. Buwalda zorgde ervoor dat Excelsior op 2-0 kwam te staan in de 29e minuut. Door een benutte penalty kwam NEC vervolgens op 2-1. Het was A. Achahbar die vanaf 11 meter wist te scoren in de 34e minuut.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Braken de 2-2 maakte voor NEC. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. In de 83e minuut moest Excelsior verder met een man minder, nadat M. Edwards een tweede gele kaart kreeg. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Laat in de wedstrijd was het vervolgens NEC dat via G. Joppen nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 110e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Jochem Kamphuis af en was het NEC die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

LIVE Excelsior - NEC 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Excelsior Doelpunt Jeffry Fortes Excelsior 1-0
29' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt R. Buwalda Excelsior 2-0
34' Penalty NEC Penalty A. Achahbar NEC 2-1
46' Wissel NEC Wissel S. Braken voor A. Achahbar NEC
68' Wissel Excelsior Wissel M. El Hamdaoui voor A. Hadouir Excelsior
70' Wissel Excelsior Wissel A. Messaoud voor D. Mahmudov Excelsior
73' Wissel NEC Wissel P. Sabak voor T. Overtoom NEC
73' Wissel NEC Wissel M. Ndayishimiye voor J. Okita NEC
77' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor M. Edwards Excelsior
80' Doelpunt NEC Doelpunt S. Braken NEC 2-2
83' Tweede gele kaart Excelsior Tweede gele kaart voor M. Edwards Excelsior
90' Wissel NEC Wissel B. Darri voor O. ter Haar Romeny NEC
91' Wissel Excelsior Wissel L. Burnet voor R. Koolwijk Excelsior
110' Doelpunt NEC Doelpunt G. Joppen NEC 2-3
114' Gele kaart NEC Gele kaart voor P. Sabak NEC
114' Gele kaart NEC Gele kaart voor NEC
119' Gele kaart NEC Gele kaart voor M. Dijkstra NEC
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - NEC
Opstellingen Excelsior - NEC
De opstellingen van Excelsior en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.