Nabeschouwing Reading - Exeter City (3-2) || League One 2023/2024

Maandag 1 januari 2024 - 16:00 uur

In de League One 2023/2024 neemt Reading het maandag 1 januari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Exeter City. De wedstrijd wordt gespeeld in Select Car Leasing Stadium in Reading.

Via de Reading - Exeter City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reading - Exeter City (3-2)

Het League One duel tussen Reading en Exeter City is onder leiding van scheidsrechter Anthony Backhouse geëindigd in een 3-2 overwinning voor Reading. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Harvey Knibbs, waarmee Reading met 1-0 de leiding nam. Exeter City kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Zak Jules, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van Alex Hartridge kwam Reading in de 47e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Dion Rankine de 2-2 maakte voor Exeter City. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Reading dat in de 77e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Femi Azeez de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Backhouse en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Reading.

LIVE Reading - Exeter City 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reading - Exeter City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Reading Doelpunt Harvey Knibbs Reading 1-0
18' Doelpunt Exeter City Doelpunt Zak Jules Exeter City 1-1
42' Gele kaart Reading Gele kaart voor Michael Craig Reading
47' Eigen doelpunt Reading Eigen doelpunt Alex Hartridge Reading 2-1
57' Wissel Reading Wissel Paul Mukairu voor Caylan Vickers Reading
61' Wissel Exeter City Wissel Sonny Cox voor James Scott Exeter City
61' Wissel Exeter City Wissel Pierce Sweeney voor Harry Kite Exeter City
68' Doelpunt Exeter City Doelpunt Dion Rankine Exeter City 2-2
74' Wissel Reading Wissel Charlie Savage voor Michael Craig Reading
74' Wissel Reading Wissel Amadou Salif Mbengue voor Clinton Mola Reading
77' Doelpunt Reading Doelpunt Femi Azeez met assist van Jeriel Dorsett Reading 3-2
81' Gele kaart Reading Gele kaart voor Jeriel Dorsett Reading
88' Wissel Exeter City Wissel Kyle Taylor voor Ilmari Niskanen Exeter City
90' Wissel Reading Wissel Ben Elliott voor Femi Azeez Reading
Video hoogtepunten en samenvatting Reading - Exeter City
Opstellingen Reading - Exeter City
De opstellingen van Reading en Exeter City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reading gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Exeter City zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.