Nabeschouwing Reading - Portsmouth (2-3) || League One 2023/2024

Zaterdag 28 oktober 2023 - 16:00 uur

In de League One 2023/2024 neemt Reading het zaterdag 28 oktober 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Portsmouth. De wedstrijd wordt gespeeld in Select Car Leasing Stadium in Reading.

Via de Reading - Portsmouth live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reading - Portsmouth (2-3)

Het League One duel tussen Reading en Portsmouth is onder leiding van scheidsrechter Martin Coy geëindigd in een 2-3 overwinning voor Portsmouth. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Lewis Wing, waarmee Reading met 1-0 de leiding nam. Reading vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Charlie Savage op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 33e minuut wist Portsmouth de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Faustino Anjorin.

Na 54 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Colby Bishop de 2-2 maakte voor Portsmouth. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Portsmouth dat in de 58e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Terry Devlin de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 99 minuten werd Amadou Salif Mbengue van Reading met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Coy bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Portsmouth.

LIVE Reading - Portsmouth 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reading - Portsmouth teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Reading Doelpunt Lewis Wing Reading 1-0
27' Doelpunt Reading Doelpunt Charlie Savage met assist van Harvey Knibbs Reading 2-0
33' Doelpunt Portsmouth Doelpunt Faustino Anjorin met assist van Paddy Lane Portsmouth 2-1
54' Doelpunt Portsmouth Doelpunt Colby Bishop met assist van Paddy Lane Portsmouth 2-2
50' Gele kaart Reading Gele kaart voor Lewis Wing Reading
46' Gele kaart Portsmouth Gele kaart voor John Mousinho Portsmouth
52' Gele kaart Reading Gele kaart voor Nesta Guinness-Walker Reading
58' Doelpunt Portsmouth Doelpunt Terry Devlin met assist van Colby Bishop Portsmouth 2-3
60' Gele kaart Portsmouth Gele kaart voor Alex Robertson Portsmouth
62' Wissel Portsmouth Wissel Gavin Whyte voor Faustino Anjorin Portsmouth
66' Wissel Reading Wissel Ben Elliott voor Harvey Knibbs Reading
66' Wissel Reading Wissel Amadou Salif Mbengue voor Nesta Guinness-Walker Reading
66' Wissel Reading Wissel Paul Mukairu voor Femi Azeez Reading
73' Wissel Portsmouth Wissel Christian Saydee voor Terry Devlin Portsmouth
73' Wissel Portsmouth Wissel Abu Kamara voor Paddy Lane Portsmouth
75' Wissel Reading Wissel Dominic Ballard voor Sam Smith Reading
75' Wissel Reading Wissel Kelvin Ehibhatiomhan voor Charlie Savage Reading
82' Gele kaart Reading Gele kaart voor Harlee Dean Reading
89' Gele kaart Portsmouth Gele kaart voor Christian Saydee Portsmouth
90' Gele kaart Reading Gele kaart voor Ben Elliott Reading
91' Wissel Portsmouth Wissel Sean Raggett voor Alex Robertson Portsmouth
92' Wissel Portsmouth Wissel Zak Swanson voor Jack Sparkes Portsmouth
99' Rode kaart Reading Rode kaart voor Amadou Salif Mbengue Reading
Video hoogtepunten en samenvatting Reading - Portsmouth
Opstellingen Reading - Portsmouth
De opstellingen van Reading en Portsmouth zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reading gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Portsmouth zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.