Nabeschouwing Benfica - Sporting Braga (3-1) || Primeira Liga 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Benfica het zaterdag 27 april 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Sporting Braga (3-1)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Sporting Braga is onder leiding van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro geëindigd in een 3-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Ricardo Horta  , waarmee Sporting Braga met 0-1 de leiding nam. Benfica kwam in de 71e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Marcos Leonardo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 85e minuut zette David Neres zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Benfica de leiding in de wedstrijd nam.

In de 89e minuut werd Víctor Gómez van Sporting Braga met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Sporting Braga het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 95 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat Marcos Leonardo de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Benfica.

LIVE Benfica - Sporting Braga 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Ricardo Horta   met assist van Álvaro Djaló Sporting Braga 0-1
52' Wissel Benfica Wissel Álvaro Fernández voor Alexander Bah  Benfica
64' Wissel Sporting Braga Wissel Vitor Carvalho voor Rodrigo Zalazar Sporting Braga
69' Wissel Sporting Braga Wissel Rony Lopes voor Álvaro Djaló Sporting Braga
70' Wissel Benfica Wissel Orkun Kökçü voor Rafa Benfica
71' Doelpunt Benfica Doelpunt Marcos Leonardo Benfica 1-1
71' Wissel Benfica Wissel Marcos Leonardo voor Arthur Cabral Benfica
79' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor João Moutinho Sporting Braga
83' Wissel Sporting Braga Wissel Bruma voor C. Ndour Sporting Braga
83' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor C. Ndour Sporting Braga
85' Doelpunt Benfica Doelpunt David Neres met assist van Ángel Di María Benfica 2-1
89' Rode kaart Sporting Braga Rode kaart voor Víctor Gómez Sporting Braga
95' Doelpunt Benfica Doelpunt Marcos Leonardo met assist van Orkun Kökçü Benfica 3-1
96' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Marcos Leonardo Benfica
95' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Orkun Kökçü Sporting Braga
97' Wissel Benfica Wissel Benjamín Rollheiser voor David Neres Benfica
98' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Vitor Carvalho Benfica
97' Wissel Benfica Wissel Tiago Gouveia voor Ángel Di María Benfica
98' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Vitor Carvalho Sporting Braga
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Sporting Braga
Opstellingen Benfica - Sporting Braga
De opstellingen van Benfica en Sporting Braga zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting Braga zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Sporting Braga

Benfica en Sporting Braga treffen elkaar in de 31e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Sporting Braga in de Primeira Liga vond plaats op 17 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Sporting Braga slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 22
Winst Sporting Braga 9
Gelijkspel 5
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we Sporting Braga terugvinden op de 4e plaats.