Nabeschouwing Amiens SC - Lille (2-3) || Ligue 1 2018/2019

Zaterdag 15 september 2018 - 20:00 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Amiens SC het zaterdag 15 september 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Lille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Crédit Agricole de la Licorne in Amiens.

Via de Amiens SC - Lille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Amiens SC - Lille (2-3)

Het Ligue 1 duel tussen Amiens SC en Lille is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Rainville geëindigd in een 2-3 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 46 minuten. N. Pépé maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee LOSC Lille vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 56e minuut mocht er opnieuw een penalty genomen worden. Het was wederom N. Pépé die aanlegde en vervolgens de 0-2 wist te scoren voor LOSC Lille. In de 76e minuut volgde een derde treffer van LOSC Lille, waarmee N. Pépé zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 79 minuten deed R. Kurzawa iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Amiens SC werd verkleind tot 1-3. Amiens SC kreeg een penalty toegewezen in de 85e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond M. Konaté die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 1-3 tussenstand op het scorebord bleef staan. Amiens SC verkleinde in de 93e minuut de achterstand doordat S. Ghoddos de 2-3 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nicolas Rainville bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Lille.

LIVE Amiens SC - Lille 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Amiens SC - Lille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Wissel Amiens SC Wissel G. Traore voor A. Blin Amiens SC
46' Penalty LOSC Lille Penalty N. Pépé LOSC Lille 0-1
49' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor J. Ikoné LOSC Lille
54' Gele kaart Amiens SC Gele kaart voor B. Dibassy Amiens SC
56' Penalty LOSC Lille Penalty N. Pépé LOSC Lille 0-2
62' Wissel Amiens SC Wissel R. Kurzawa voor G. Traore Amiens SC
71' Wissel Amiens SC Wissel Ganso voor F. Otero Amiens SC
76' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt N. Pépé met assist van J. Ikoné LOSC Lille 0-3
79' Doelpunt Amiens SC Doelpunt R. Kurzawa met assist van Ganso Amiens SC 1-3
80' Wissel LOSC Lille Wissel B. Soumaré voor N. Pépé LOSC Lille
84' Wissel LOSC Lille Wissel Thiago Maia voor Thiago Mendes LOSC Lille
85' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor José Fonte LOSC Lille
85' Penalty gemist Amiens SC Penalty gemist M. Konaté Amiens SC
93' Doelpunt Amiens SC Doelpunt S. Ghoddos Amiens SC 2-3
90' Wissel LOSC Lille Wissel L. Rémy voor Rui Fonte LOSC Lille
Video hoogtepunten en samenvatting Amiens SC - Lille
Opstellingen Amiens SC - Lille
De opstellingen van Amiens SC en Lille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Amiens SC gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lille zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Christophe Pélissier
Voorbeschouwing Amiens SC - Lille

Amiens SC en Lille treffen elkaar in de 5e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Rainville en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Amiens SC en Lille in de Ligue 1 vond plaats op 1 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Amiens SC. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Amiens SC favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Lille slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Amiens SC 2
Winst Lille 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Amiens SC op een 15e positie staat, terwijl we Lille terugvinden op de 4e plaats.