Nabeschouwing Rennes - Dijon (2-0) || Ligue 1 2018/2019

Zaterdag 8 december 2018 - 20:00 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Rennes het zaterdag 8 december 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Dijon. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Dijon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Dijon (2-0)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Dijon is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Rainville geëindigd in een 2-0 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 69e minuut door B. Bourigeaud, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Rennes opnieuw te scoren. In de 90e minuut was het H. Ben Arfa die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Rennes.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Rennes.

LIVE Rennes - Dijon 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Dijon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Dijon Gele kaart voor L. Ciman Dijon
60' Wissel Rennes Wissel J. Johansson voor B. André Rennes
67' Wissel Rennes Wissel B. Bourigeaud voor J. Lea Siliki Rennes
69' Doelpunt Rennes Doelpunt B. Bourigeaud Rennes 1-0
70' Wissel Dijon Wissel N. Sliti voor F. Balmont Dijon
71' Gele kaart Dijon Gele kaart voor B. Jeannot Dijon
73' Wissel Dijon Wissel Júlio Tavares voor B. Jeannot Dijon
79' Gele kaart Rennes Gele kaart voor M. Zeffane Rennes
81' Wissel Dijon Wissel F. Sammaritano voor W. Saïd Dijon
90' Doelpunt Rennes Doelpunt H. Ben Arfa met assist van H. Traoré Rennes 2-0
91' Wissel Rennes Wissel T. Siebatcheu voor H. Ben Arfa Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Dijon
Opstellingen Rennes - Dijon
De opstellingen van Rennes en Dijon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Dijon zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Julien Stéphan
Formatie 3-4-3
Coach Olivier Dall’Oglio
Voorbeschouwing Rennes - Dijon

Rennes en Dijon treffen elkaar in de 17e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Rainville en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Dijon in de Ligue 1 vond plaats op 26 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Dijon. Op basis van de afgelopen 6 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Rennes als Dijon wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst Rennes 2
Winst Dijon 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 13e positie staat, terwijl we Dijon terugvinden op de 16e plaats.