Nabeschouwing Portimonense - Nacional (5-1) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 10 maart 2019 - 16:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Portimonense het zondag 10 maart 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Nacional. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Portimão in Portimão.

Via de Portimonense - Nacional live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portimonense - Nacional (5-1)

Het Primeira Liga duel tussen Portimonense en Nacional is geëindigd in een 5-1 overwinning voor Portimonense. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Julio zette Portimonense op een 1-0 voorsprong in de 23e minuut van de wedstrijd. Portimonense vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lucas Fernandes op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Portimonense vervolgens op 3-0. Het was Paulinho die vanaf 11 meter wist te scoren in de 40e minuut.

Portimonense kreeg een penalty toegewezen in de 45e minuut, die werd genomen door J. Martínez. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 3-0 op het scorebord bleef staan. Na 55 minuten deed O. Hamzaoui iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Nacional werd verkleind tot 3-1. In de 58e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Aylton Boa Morte die namens Portimonense het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 83e minuut was het Portimonense dat via J. Martínez de stand op 5-1 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde. Nacional zou de wedstrijd uiteindelijk met een man minder eindigen, nadat Kalindi in de 89e minuut nog een tweede gele kaart kreeg en daardoor met rood het veld moest verlaten.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Portimonense.

LIVE Portimonense - Nacional 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portimonense - Nacional teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Eigen doelpunt Portimonense Eigen doelpunt Julio Portimonense 1-0
28' Doelpunt Portimonense Doelpunt Lucas Fernandes met assist van J. Martínez Portimonense 2-0
32' Gele kaart Nacional Gele kaart voor Julio Nacional
40' Penalty Portimonense Penalty Paulinho Portimonense 3-0
44' Gele kaart Nacional Gele kaart voor Kalindi Nacional
45' Penalty gemist Portimonense Penalty gemist J. Martínez Portimonense
55' Doelpunt Nacional Doelpunt O. Hamzaoui met assist van Witi Nacional 3-1
58' Doelpunt Portimonense Doelpunt Aylton Boa Morte Portimonense 4-1
64' Gele kaart Nacional Gele kaart voor L. Rosić Nacional
65' Wissel Nacional Wissel B. Rochez voor S. Rashidov Nacional
71' Gele kaart Nacional Gele kaart voor B. Rochez Nacional
74' Gele kaart Nacional Gele kaart voor F. Tissone Nacional
76' Wissel Portimonense Wissel Bruno Reis voor Pedro Sá Portimonense
79' Wissel Nacional Wissel Jota voor F. Tissone Nacional
82' Wissel Portimonense Wissel Ruster voor Paulinho Portimonense
83' Doelpunt Portimonense Doelpunt J. Martínez met assist van Ruster Portimonense 5-1
86' Wissel Portimonense Wissel Felipe Macedo voor Lucas Fernandes Portimonense
87' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Bruno Reis Portimonense
89' Tweede gele kaart Nacional Tweede gele kaart voor Kalindi Nacional
Video hoogtepunten en samenvatting Portimonense - Nacional
Opstellingen Portimonense - Nacional
De opstellingen van Portimonense en Nacional zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portimonense gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Nacional zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Portimonense - Nacional

Portimonense en Nacional treffen elkaar in de 25e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen Portimonense en Nacional in de Primeira Liga vond plaats op 26 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Portimonense. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Portimonense als Nacional wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Portimonense 1
Winst Nacional 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Portimonense op een 10e positie staat, terwijl we Nacional terugvinden op de 13e plaats.