Nabeschouwing Porto - Portimonense (4-1) || Primeira Liga 2018/2019

Vrijdag 7 december 2018 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Porto het vrijdag 7 december 2018 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Portimonense. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Portimonense live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Portimonense (4-1)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Portimonense is onder leiding van scheidsrechter Manuel Mota geëindigd in een 4-1 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Tormena, waarmee Portimonense met 0-1 de leiding nam. Porto kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Marega, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 57e minuut zette Tiquinho zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Porto de leiding in de wedstrijd nam.

Na 59 minuten werd de voorsprong voor Porto vergroot nadat Y. Brahimi de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 64e minuut wist M. Marega namens Porto de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Manuel Mota en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Porto.

LIVE Porto - Portimonense 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Portimonense teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Portimonense Doelpunt Tormena met assist van S. Nakajima Portimonense 0-1
23' Doelpunt Porto Doelpunt M. Marega met assist van Alex Telles Porto 1-1
41' Wissel Porto Wissel H. Herrera voor Óliver Torres Porto
55' Gele kaart Porto Gele kaart voor Otavinho Porto
57' Doelpunt Porto Doelpunt Tiquinho met assist van M. Marega Porto 2-1
59' Doelpunt Porto Doelpunt Y. Brahimi met assist van Danilo Pereira Porto 3-1
64' Doelpunt Porto Doelpunt M. Marega Porto 4-1
69' Wissel Portimonense Wissel Bruno Tabata voor Ruben Fernandes Portimonense
74' Gele kaart Porto Gele kaart voor Felipe Porto
75' Wissel Portimonense Wissel João Carlos voor J. Martínez Portimonense
75' Wissel Porto Wissel Hernâni voor Tiquinho Porto
78' Wissel Portimonense Wissel Lucas Fernandes voor Paulinho Portimonense
80' Wissel Porto Wissel Adrián voor Otavinho Porto
86' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor S. Nakajima Portimonense
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Portimonense
Opstellingen Porto - Portimonense
De opstellingen van Porto en Portimonense zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Portimonense zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Portimonense

Porto en Portimonense treffen elkaar in de 12e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Mota en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Portimonense in de Primeira Liga vond plaats op 25 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Portimonense slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 3
Winst Portimonense 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 1e positie staat, terwijl we Portimonense terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.