Nabeschouwing Rio Ave - Belenenses (2-2) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 16 december 2018 - 16:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Rio Ave het zondag 16 december 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Belenenses. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Rio Ave Futebol Clube in Vila do Conde.

Via de Rio Ave - Belenenses live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rio Ave - Belenenses (2-2)

De Primeira Liga 2018/2019 wedstrijd tussen Rio Ave en Belenenses geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Gonçalo Silva zette Rio Ave op een 1-0 voorsprong in de 28e minuut van de wedstrijd. Belenenses kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Licá, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 64e minuut zette Gelson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Rio Ave de leiding in de wedstrijd nam.

Fredy zette Belenenses even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Manuel Mota toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Rio Ave - Belenenses 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rio Ave - Belenenses teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Eigen doelpunt Rio Ave Eigen doelpunt Gonçalo Silva Rio Ave 1-0
31' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor L. M. Reis d. Rio Ave
31' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Diogo Viana Belenenses
38' Wissel Rio Ave Wissel Nélson Monte voor T. Borevković Rio Ave
45' Wissel Belenenses Wissel Z. Bergdich voor Reinildo Belenenses
48' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Jonathan Buatu Rio Ave
49' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Fábio Coentrão Rio Ave
52' Wissel Belenenses Wissel Eduardo Henrique voor Nuno Coelho Belenenses
58' Doelpunt Belenenses Doelpunt Licá Belenenses 1-1
63' Wissel Rio Ave Wissel N. Jambor voor Tarantini Rio Ave
64' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Gelson Rio Ave 2-1
69' Penalty Belenenses Penalty Fredy Belenenses 2-2
85' Wissel Belenenses Wissel Nélson voor Jonatan Belenenses
87' Wissel Rio Ave Wissel Bruno Moreira voor João Schmidt Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Rio Ave - Belenenses
Opstellingen Rio Ave - Belenenses
De opstellingen van Rio Ave en Belenenses zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rio Ave gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Belenenses zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Rio Ave - Belenenses

Rio Ave en Belenenses treffen elkaar in de 13e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Mota en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rio Ave en Belenenses in de Primeira Liga vond plaats op 14 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rio Ave. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Rio Ave favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Belenenses slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rio Ave 8
Winst Belenenses 2
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rio Ave op een 7e positie staat, terwijl we Belenenses terugvinden op de 8e plaats.