Nabeschouwing Leicester City - Swansea City (3-1) || Championship 2023/2024

Dinsdag 30 januari 2024 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leicester City het dinsdag 30 januari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Swansea City. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Swansea City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Swansea City (3-1)

Het Championship duel tussen Leicester City en Swansea City is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 3-1 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Leicester City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Kiernan Dewsbury-Hall. Een penalty zorgde er later in de 69e minuut voor dat Leicester City via Stephy Mavididi op 2-0 kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van Leicester City, waarmee Yunus Akgün zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 95 minuten deed Joe Allen iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Swansea City werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Swansea City echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Leicester City.

LIVE Leicester City - Swansea City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Swansea City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Leicester City Doelpunt Kiernan Dewsbury-Hall met assist van Patson Daka Leicester City 1-0
46' Wissel Swansea City Wissel Ronald voor Harrison Ashby Swansea City
54' Wissel Leicester City Wissel Yunus Akgün voor Dennis Praet Leicester City
55' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Kiernan Dewsbury-Hall Leicester City
61' Wissel Swansea City Wissel Kyle Naughton voor Harry Darling Swansea City
68' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor Nathan Wood Swansea City
69' Penalty Leicester City Penalty Stephy Mavididi Leicester City 2-0
71' Wissel Swansea City Wissel Ben Cabango voor Bashir Humphreys Swansea City
72' Doelpunt Leicester City Doelpunt Yunus Akgün Leicester City 3-0
80' Wissel Swansea City Wissel Joe Allen voor Jay Fulton Swansea City
80' Wissel Leicester City Wissel Thomas Cannon voor Patson Daka Leicester City
80' Wissel Leicester City Wissel Marc Albrighton voor Kasey McAteer Leicester City
81' Wissel Swansea City Wissel Oliver Cooper voor Liam Cullen Swansea City
88' Wissel Leicester City Wissel Benjamin Nelson voor Jannik Vestergaard Leicester City
88' Wissel Leicester City Wissel Arjan Raikhy voor Kiernan Dewsbury-Hall Leicester City
95' Doelpunt Swansea City Doelpunt Joe Allen met assist van Jerry Yates Swansea City 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Swansea City
Opstellingen Leicester City - Swansea City
De opstellingen van Leicester City en Swansea City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Swansea City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.