Nabeschouwing RWDM - RFC Seraing (2-4) || Eerste Divisie B 2020/2021

Woensdag 3 maart 2021 - 18:30 uur

In de Eerste Divisie B 2020/2021 neemt RWDM het woensdag 3 maart 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen RFC Seraing. De wedstrijd wordt gespeeld in Edmond Machtens-Stadion in Bruxelles.

Via de RWDM - RFC Seraing live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RWDM - RFC Seraing (2-4)

Het Eerste Divisie B duel tussen RWDM en RFC Seraing is onder leiding van scheidsrechter Maarten Toeback geëindigd in een 2-4 overwinning voor RFC Seraing. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door K. Nzuzi Mata, waarmee RWDM met 1-0 de leiding nam. RFC Seraing kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Mikautadze, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 24e minuut zette T. Pierrot zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee RFC Seraing de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Rocha Miramar de 2-2 maakte voor RWDM. RFC Seraing leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 54 minuten op voorsprong na een goal van A. Jallow: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 93e minuut en kwam op naam te staan van RFC Seraing speler A. Bernier, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Maarten Toeback bij een 2-4 eindstand in het voordeel van RFC Seraing.

LIVE RWDM - RFC Seraing 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RWDM - RFC Seraing teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt RWDM Doelpunt K. Nzuzi Mata RWDM 1-0
11' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt G. Mikautadze RFC Seraing 1-1
16' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor S. Lahssaini RFC Seraing
24' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt T. Pierrot RFC Seraing 1-2
31' Gele kaart RWDM Gele kaart voor N. Rommens RWDM
34' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor G. Mikautadze RFC Seraing
36' Gele kaart RWDM Gele kaart voor K. Nzuzi Mata RWDM
46' Wissel RWDM Wissel C. Yambere voor T. Mpati Bibuangu RWDM
48' Doelpunt RWDM Doelpunt L. Rocha Miramar RWDM 2-2
54' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt A. Jallow RFC Seraing 2-3
60' Wissel RFC Seraing Wissel A. Bernier voor A. Jallow RFC Seraing
66' Wissel RWDM Wissel L. Costa voor K. Nzuzi Mata RWDM
68' Wissel RFC Seraing Wissel Y. Godart voor F. DOnofrio RFC Seraing
78' Wissel RWDM Wissel C. Lavie voor J. Libert RWDM
82' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor Y. Godart RFC Seraing
84' Wissel RWDM Wissel I. Yagan voor G. Ruyssen RWDM
88' Gele kaart RWDM Gele kaart voor G. Claes RWDM
92' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor A. Al Badaoui RFC Seraing
93' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt A. Bernier RFC Seraing 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting RWDM - RFC Seraing
Opstellingen RWDM - RFC Seraing
De opstellingen van RWDM en RFC Seraing zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing RWDM - RFC Seraing

RWDM en RFC Seraing treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maarten Toeback en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RWDM en RFC Seraing in de Eerste Divisie B vond plaats op 13 december 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor RWDM. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel RWDM als RFC Seraing wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst RWDM 1
Winst RFC Seraing 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RWDM op een 5e positie staat, terwijl we RFC Seraing terugvinden op de 2e plaats.