Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Den Bosch (2-6) || Eerste Divisie 2018/2019

Zondag 13 januari 2019 - 14:30 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt FC Dordrecht het zondag 13 januari 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Den Bosch (2-6)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en FC Den Bosch is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 2-6 overwinning voor FC Den Bosch. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door L. Väisänen, waarmee FC Den Bosch met 0-1 de leiding nam. FC Dordrecht kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Smith, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van D. Breedijk kwam FC Den Bosch in de 49e minuut op een 1-2 voorsprong te staan.

Na 51 minuten werd de voorsprong voor FC Den Bosch vergroot nadat J. Marchioni de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 61e minuut nadat L. Väisänen namens FC Den Bosch de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 67e minuut was het D. Verbeek van FC Den Bosch wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Het volgende doelpunt van FC Den Bosch viel in de 69e minuut en betekende de 1-6. Het doelpunt kwam op naam van Antonio Stankov. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door FC Dordrecht. Het was J. Cijntje die in de 82e minuut de stand op 2-6 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin van den Kerkhof en eindigde de wedstrijd dus met een 2-6 stand in het voordeel van FC Den Bosch.

LIVE FC Dordrecht - FC Den Bosch 2-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt L. Väisänen met assist van S. Kersten FC Den Bosch 0-1
21' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor R. Smith FC Dordrecht
28' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor D. Verbeek FC Den Bosch
39' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt R. Smith met assist van J. Cijntje FC Dordrecht 1-1
46' Wissel FC Den Bosch Wissel O. Bouyaghlafen voor S. Blummel FC Den Bosch
49' Eigen doelpunt FC Den Bosch Eigen doelpunt D. Breedijk FC Den Bosch 1-2
51' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt J. Marchioni FC Den Bosch 1-3
53' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor M. Peijnenburg FC Dordrecht
60' Wissel FC Dordrecht Wissel S. Schets voor T. Kok FC Dordrecht
61' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt L. Väisänen met assist van J. Marchioni FC Den Bosch 1-4
67' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt D. Verbeek met assist van O. Bouyaghlafen FC Den Bosch 1-5
69' Eigen doelpunt FC Den Bosch Eigen doelpunt Antonio Stankov FC Den Bosch 1-6
71' Wissel FC Dordrecht Wissel C. Summerville voor O. Zamouri FC Dordrecht
73' Wissel FC Den Bosch Wissel J. van Son voor L. Brouwers FC Den Bosch
80' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor A. Khammas FC Den Bosch
81' Wissel FC Den Bosch Wissel I. Oulad Omar voor R. Sappinen FC Den Bosch
82' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt J. Cijntje met assist van S. Schets FC Dordrecht 2-6
83' Wissel FC Dordrecht Wissel D. Green voor T. Timmermans FC Dordrecht
84' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor B. Ormonde-Ottewill FC Dordrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - FC Den Bosch
Opstellingen FC Dordrecht - FC Den Bosch
De opstellingen van FC Dordrecht en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Dordrecht - FC Den Bosch

FC Dordrecht en FC Den Bosch treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 12 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Den Bosch. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is FC Den Bosch favoriet. 14 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Dordrecht. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 5
Winst FC Den Bosch 14
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 19e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.