Nabeschouwing FC Twente - FC Dordrecht (0-1) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 5 april 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt FC Twente het vrijdag 5 april 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - FC Dordrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - FC Dordrecht (0-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Twente en FC Dordrecht is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Dordrecht. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door D. Breedijk, waarmee FC Dordrecht met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van FC Dordrecht.

LIVE FC Twente - FC Dordrecht 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - FC Dordrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt D. Breedijk FC Dordrecht 0-1
46' Wissel FC Twente Wissel R. Zekhnini voor J. van der Heyden FC Twente
53' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor M. Peijnenburg FC Dordrecht
55' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor T. Kok FC Dordrecht
57' Wissel FC Dordrecht Wissel Antonio Stankov voor O. Zamouri FC Dordrecht
69' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Smith FC Twente
71' Wissel FC Twente Wissel O. Assaidi voor F. Friday FC Twente
78' Wissel FC Twente Wissel H. Vučkič voor M. Smith FC Twente
79' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Javier Espinosa FC Twente
85' Wissel FC Dordrecht Wissel T. Timmermans voor J. Zwarts FC Dordrecht
89' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor B. Janssen FC Dordrecht
91' Wissel FC Dordrecht Wissel B. Breukers voor C. Summerville FC Dordrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - FC Dordrecht
Opstellingen FC Twente - FC Dordrecht
De opstellingen van FC Twente en FC Dordrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Twente - FC Dordrecht

FC Twente en FC Dordrecht treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en FC Dordrecht in de Eerste Divisie vond plaats op 14 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl FC Dordrecht slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 1
Winst FC Dordrecht 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 1e positie staat, terwijl we FC Dordrecht terugvinden op de 17e plaats.