Nabeschouwing FC Twente - Helmond Sport (4-1) || Eerste Divisie

Vrijdag 1 februari 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie neemt FC Twente het vrijdag 1 februari 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Helmond Sport. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Helmond Sport live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Helmond Sport (4-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Twente en Helmond Sport is onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax geëindigd in een 4-1 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. T. Boere maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Twente vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Twente vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nacho Monsalve op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut volgde een derde treffer van FC Twente, waarmee Aitor Cantalapiedra zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Twente geen gas terug, waardoor in de 60e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Nacho Monsalve. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 70e minuut wist D. Snepvangers namens Helmond Sport de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1. Na 85 minuten was het O. Assaidi van FC Twente de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 4-0 bleef.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Christiaan Bax en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van FC Twente.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - Helmond Sport
Goals
4
1
Balbezit
58%
42%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
16
7
Schoten op doel
10
1
Aanvallen
99
88
Gevaarlijke aanvallen
67
45
Corners
9
3
Wissels
3
2
LIVE FC Twente - Helmond Sport 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Helmond Sport teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
10' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor K. Knops Helmond Sport
11' Penalty FC Twente Penalty T. Boere FC Twente 1-0
34' Doelpunt FC Twente Doelpunt Nacho Monsalve FC Twente 2-0
46' Wissel Helmond Sport Wissel A. Muzaqi voor R. Sprangers Helmond Sport
49' Doelpunt FC Twente Doelpunt Aitor Cantalapiedra FC Twente 3-0
55' Wissel FC Twente Wissel A. Laukart voor Rafael Ramos FC Twente
60' Doelpunt FC Twente Doelpunt Nacho Monsalve met assist van C. González FC Twente 4-0
66' Wissel FC Twente Wissel O. Assaidi voor T. Boere FC Twente
70' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt D. Snepvangers met assist van A. Naudts Helmond Sport 4-1
71' Wissel Helmond Sport Wissel M. Verkoelen voor K. Knops Helmond Sport
77' Wissel FC Twente Wissel M. Hamdaoui voor Javier Espinosa FC Twente
85' Penalty gemist FC Twente Penalty gemist O. Assaidi FC Twente
88' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor O. Velanas Helmond Sport
Opstellingen FC Twente - Helmond Sport
De opstellingen van FC Twente en Helmond Sport zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Helmond Sport
# Speler Pos.
21 Stefan Tielemans K
22 Jamie Watt K
25 Maikel Verkoelen V
20 Koen Wesdorp M
18 Albian Muzaqi Mustafa A
27 Juul Respen A
Voorbeschouwing FC Twente - Helmond Sport

FC Twente en Helmond Sport treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christiaan Bax en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat FC Twente en Helmond Sport elkaar treffen in de Eerste Divisie.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 0
Winst Helmond Sport 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 1e positie staat, terwijl we Helmond Sport terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Twente - Helmond Sport Opstelling FC Twente Opstelling Helmond Sport Live FC Twente - Helmond Sport Live FC Twente - Helmond Sport kijken FC Twente - Helmond Sport kijken Live FC Twente - Helmond Sport stream FC Twente - Helmond Sport Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - Helmond Sport Uitslag FC Twente - Helmond Sport Statistieken FC Twente - Helmond Sport Eerste Divisie 2018/2019 FC Twente - Helmond Sport wedden FC Twente - Helmond Sport gokken FC Twente - Helmond Sport Unibet