Nabeschouwing FC Twente - NEC (2-0) || Eerste Divisie

Vrijdag 21 december 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie neemt FC Twente het vrijdag 21 december 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - NEC (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Twente en NEC is onder leiding van scheidsrechter Martin Perez geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door R. Zekhnini, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Oosterwijk op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut moest NEC verder met een man minder nadat P. Sabak een rode kaart had gekregen. Het lukte FC Twente in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Twente.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - NEC
Goals
2
0
Balbezit
46%
54%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
17
6
Schoten op doel
8
3
Aanvallen
54
49
Gevaarlijke aanvallen
31
27
Corners
12
3
Wissels
3
3
LIVE FC Twente - NEC 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
30' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Zekhnini met assist van Javier Espinosa FC Twente 1-0
47' Doelpunt FC Twente Doelpunt J. Oosterwijk met assist van R. Zekhnini FC Twente 2-0
54' Wissel NEC Wissel P. Sabak voor M. Dijkstra NEC
65' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Javier Espinosa FC Twente
65' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. Okita NEC
66' Wissel NEC Wissel O. ter Haar Romeny voor A. Achahbar NEC
74' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor X. Schenk FC Twente
79' Wissel NEC Wissel M. Ndayishimiye voor S. Braken NEC
81' Wissel FC Twente Wissel D. George voor R. Zekhnini FC Twente
83' Rode kaart NEC Rode kaart voor P. Sabak NEC
89' Wissel FC Twente Wissel T. Boere voor Javier Espinosa FC Twente
90' Wissel FC Twente Wissel G. Roemeratoe voor M. Smith FC Twente
Opstellingen FC Twente - NEC
De opstellingen van FC Twente en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Twente - NEC

FC Twente en NEC treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Perez en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat FC Twente en NEC elkaar treffen in de Eerste Divisie.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 0
Winst NEC 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 4e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
FC Twente - NEC Opstelling FC Twente Opstelling NEC Live FC Twente - NEC Live FC Twente - NEC kijken FC Twente - NEC kijken Live FC Twente - NEC stream FC Twente - NEC Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - NEC Uitslag FC Twente - NEC Statistieken FC Twente - NEC Eerste Divisie 2018/2019 FC Twente - NEC wedden FC Twente - NEC gokken FC Twente - NEC Unibet