Nabeschouwing Jong AZ - FC Eindhoven (1-2) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 21 december 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Jong AZ het vrijdag 21 december 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Eindhoven. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - FC Eindhoven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - FC Eindhoven (1-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en FC Eindhoven is onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Eindhoven. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door F. Druijf, waarmee Jong AZ met 1-0 de leiding nam. FC Eindhoven kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Marcelo Lopes, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 28e minuut zette A. Daniels zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Eindhoven de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Jong AZ kreeg een penalty toegewezen in de 31e minuut, die werd genomen door F. Druijf. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-2 op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jannick van der Laan, waardoor FC Eindhoven dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong AZ - FC Eindhoven 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - FC Eindhoven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Jong AZ Doelpunt F. Druijf met assist van J. Helmer Jong AZ 1-0
14' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt Marcelo Lopes met assist van B. van den Boomen FC Eindhoven 1-1
26' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor O. Mihálik Jong AZ
28' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt A. Daniels met assist van B. van den Boomen FC Eindhoven 1-2
30' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor J. Idzes FC Eindhoven
30' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor B. van den Boomen FC Eindhoven
31' Penalty gemist Jong AZ Penalty gemist F. Druijf Jong AZ
46' Wissel FC Eindhoven Wissel S. Bourard voor J. Idzes FC Eindhoven
51' Wissel Jong AZ Wissel V. Dekker voor M. Hoedemakers Jong AZ
61' Wissel FC Eindhoven Wissel E. Kabangu voor R. Klooster FC Eindhoven
65' Wissel Jong AZ Wissel J. Kramer voor K. Goudmijn Jong AZ
66' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor S. Bourard FC Eindhoven
81' Wissel Jong AZ Wissel K. Koreniuk voor J. Church Jong AZ
90' Wissel FC Eindhoven Wissel C. Ekangamene voor Marcelo Lopes FC Eindhoven
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - FC Eindhoven
Opstellingen Jong AZ - FC Eindhoven
De opstellingen van Jong AZ en FC Eindhoven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Jong AZ - FC Eindhoven

Jong AZ en FC Eindhoven treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en FC Eindhoven in de Eerste Divisie vond plaats op 16 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong AZ. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Jong AZ als FC Eindhoven wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Jong AZ 1
Winst FC Eindhoven 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 20e positie staat, terwijl we FC Eindhoven terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.