Nabeschouwing Jong AZ - RKC Waalwijk (2-4) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 12 april 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Jong AZ het vrijdag 12 april 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - RKC Waalwijk (2-4)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets geëindigd in een 2-4 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door E. Hansson, waarmee RKC Waalwijk met 0-1 de leiding nam. RKC Waalwijk vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Seys op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van RKC Waalwijk, waarmee H. Mulder zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 53 minuten deed T. Reijnders iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Jong AZ werd verkleind tot 1-3. In de 75e minuut werd L. Bergsma van Jong AZ met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Jong AZ met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 89e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het S. Spierings die namens RKC Waalwijk het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 91e minuut was het Jong AZ dat via O. Mihálik de stand op 2-4 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Laurens Gerrets bij een 2-4 eindstand in het voordeel van RKC Waalwijk.

LIVE Jong AZ - RKC Waalwijk 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt E. Hansson met assist van S. Spierings RKC Waalwijk 0-1
30' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt D. Seys RKC Waalwijk 0-2
37' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt H. Mulder met assist van M. Bilate RKC Waalwijk 0-3
46' Wissel Jong AZ Wissel J. Church voor M. Savastano Jong AZ
53' Doelpunt Jong AZ Doelpunt T. Reijnders Jong AZ 1-3
61' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor L. Bergsma Jong AZ
65' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor J. Helmer Jong AZ
65' Wissel Jong AZ Wissel J. Bakker voor O. Wijndal Jong AZ
70' Wissel RKC Waalwijk Wissel D. Maatsen voor D. Seys RKC Waalwijk
75' Rode kaart Jong AZ Rode kaart voor L. Bergsma Jong AZ
76' Wissel Jong AZ Wissel J. Duin voor D. Kunst Jong AZ
84' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. Tahiri voor H. Mulder RKC Waalwijk
89' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Spierings met assist van E. Hansson RKC Waalwijk 1-4
91' Doelpunt Jong AZ Doelpunt O. Mihálik met assist van J. Church Jong AZ 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - RKC Waalwijk
Opstellingen Jong AZ - RKC Waalwijk
De opstellingen van Jong AZ en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.