Nabeschouwing Roda JC - NEC (2-3) || Eerste Divisie 2018/2019

Zaterdag 8 september 2018 - 20:45 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Roda JC het zaterdag 8 september 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - NEC (2-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Roda JC en NEC is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 2-3 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door M. Engels, waarmee Roda JC Kerkrade met 1-0 de leiding nam. NEC kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Okita, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut zette M. Paulissen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Roda JC Kerkrade de leiding in de wedstrijd nam.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Braken de 2-2 maakte voor NEC. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk NEC dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Achahbar de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van NEC.

LIVE Roda JC - NEC 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Engels met assist van L. Milts Roda JC Kerkrade 1-0
28' Doelpunt NEC Doelpunt J. Okita met assist van A. Achahbar NEC 1-1
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel O. Gnjatić voor G. van Velzen Roda JC Kerkrade
58' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Paulissen Roda JC Kerkrade 2-1
59' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel T. Väyrynen voor B. Simakala Roda JC Kerkrade
62' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor M. Engels Roda JC Kerkrade
68' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor D. Werker Roda JC Kerkrade
76' Doelpunt NEC Doelpunt S. Braken NEC 2-2
78' Wissel NEC Wissel R. Buwalda voor M. Bossaerts NEC
81' Doelpunt NEC Doelpunt A. Achahbar NEC 2-3
82' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Remans voor M. El Makrini Roda JC Kerkrade
84' Wissel NEC Wissel M. Dijkstra voor A. Achahbar NEC
93' Wissel NEC Wissel G. Joppen voor B. Darri NEC
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - NEC
Opstellingen Roda JC - NEC
De opstellingen van Roda JC en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Roda JC - NEC

Roda JC en NEC treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en NEC in de Eerste Divisie vond plaats op 27 februari 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 2 keer wist de ploeg van Roda JC te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Roda JC. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Roda JC 0
Winst NEC 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 10e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 8e plaats.