Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Jong AZ (5-0) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 14 december 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Sparta Rotterdam het vrijdag 14 december 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Jong AZ (5-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Sparta Rotterdam en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 5-0 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door M. Rayhi, waarmee Sparta Rotterdam met 1-0 de leiding nam. Sparta Rotterdam vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Rayhi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut volgde een derde treffer van Sparta Rotterdam, waarmee B. Vriends zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

M. Rayhi zette Sparta Rotterdam even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Sander van der Eijk toegekende penalty wist te benutten. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Sparta Rotterdam. Deze werd gescoord door İ. Dervişoğlu in de 91e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sander van der Eijk bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Sparta Rotterdam.

LIVE Sparta Rotterdam - Jong AZ 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt M. Rayhi met assist van G. Breinburg Sparta Rotterdam 1-0
14' Wissel Jong AZ Wissel R. Sedláček voor J. Jacobs Jong AZ
39' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt M. Rayhi Sparta Rotterdam 2-0
56' Wissel Sparta Rotterdam Wissel İ. Dervişoğlu voor G. Breinburg Sparta Rotterdam
58' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor B. Vriends Sparta Rotterdam
64' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt B. Vriends met assist van D. Duarte Sparta Rotterdam 3-0
70' Wissel Jong AZ Wissel D. Kunst voor M. Hoedemakers Jong AZ
77' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Y. El Kachati voor L. Veldwijk Sparta Rotterdam
79' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor T. Reijnders Jong AZ
82' Wissel Sparta Rotterdam Wissel G. Wijnaldum voor B. Vriends Sparta Rotterdam
88' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor O. Wijndal Jong AZ
89' Penalty Sparta Rotterdam Penalty M. Rayhi Sparta Rotterdam 4-0
91' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt İ. Dervişoğlu Sparta Rotterdam 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Jong AZ
Opstellingen Sparta Rotterdam - Jong AZ
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Jong AZ

Sparta Rotterdam en Jong AZ treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Sparta Rotterdam en Jong AZ elkaar treffen in de Eerste Divisie.

Winst Sparta Rotterdam 0
Winst Jong AZ 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 2e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 19e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.