Nabeschouwing Excelsior - Jong AZ (3-3) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 22 april 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Excelsior het vrijdag 22 april 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Jong AZ (3-3)

De Eerste Divisie 2021/2022 wedstrijd tussen Excelsior en Jong AZ geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Z. Buurmeester, waarmee Jong AZ met 0-1 de leiding nam. Excelsior kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Niemeijer, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 36e minuut was de ideale kans voor Excelsior om te scoren. T. Dallinga was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

Excelsior kreeg een penalty toegewezen in de 55e minuut, die werd genomen door M. Azarkan. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan. In de 57e was het Jong AZ dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Z. Buurmeester. Na 66 minuten was de spanning weer terug in de wedstrijd nadat R. Niemeijer de gelijkmaker maakte en de stand daarmee op 2-2 zette. Het lukte Excelsior in de 75e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was L. Postma die de 3-2 wist te maken. Even later in de 81e minuut viel ook nog een zesde en tevens laatste doelpunt in de wedstrijd. De stand werd daarmee op 3-3 gezet door F. De Jong van Jong AZ.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sam Dröge en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Excelsior - Jong AZ 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Z. Buurmeester met assist van F. De Jong Jong AZ 0-1
30' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Niemeijer met assist van S. Horemans Excelsior 1-1
35' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor F. Stam Jong AZ
36' Penalty gemist Excelsior Penalty gemist T. Dallinga Excelsior
46' Wissel Jong AZ Wissel L. Postma voor F. Stam Jong AZ
46' Wissel Jong AZ Wissel M. Engel voor M. Kerkez Jong AZ
55' Penalty gemist Excelsior Penalty gemist M. Azarkan Excelsior
57' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Z. Buurmeester met assist van B. Franken Jong AZ 1-2
60' Wissel Excelsior Wissel J. Baas voor J. Eijgenraam Excelsior
61' Wissel Excelsior Wissel S. Seymor voor M. Chacon Excelsior
64' Wissel Jong AZ Wissel J. Addai voor S. Allouch Jong AZ
64' Wissel Jong AZ Wissel I. Griffith voor P. Koopmeiners Jong AZ
66' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Niemeijer Excelsior 2-2
75' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt L. Postma Excelsior 3-2
77' Wissel Excelsior Wissel B. Ormonde-Ottewill voor N. Tjoe a On Excelsior
81' Doelpunt Jong AZ Doelpunt F. De Jong met assist van I. Griffith Jong AZ 3-3
82' Wissel Jong AZ Wissel D. Reverson voor B. Franken Jong AZ
89' Wissel Excelsior Wissel N. Agrafiotis voor A. Aberkane Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Jong AZ
Opstellingen Excelsior - Jong AZ
De opstellingen van Excelsior en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.