Nabeschouwing FC Volendam - Jong AZ (2-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 11 februari 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Volendam het vrijdag 11 februari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Kras Stadion in Volendam.

Via de FC Volendam - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - Jong AZ (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Volendam en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Volendam. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door B. Ould-Chikh, waarmee FC Volendam met 1-0 de leiding nam. Jong AZ kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Taabouni, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut zette D. Mirani zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Volendam de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Jong AZ kreeg een penalty toegewezen in de 85e minuut, die werd genomen door P. Koopmeiners. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jannick van der Laan, waardoor FC Volendam dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Volendam - Jong AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt FC Volendam Doelpunt B. Ould-Chikh met assist van W. Ould Chikh FC Volendam 1-0
14' Doelpunt Jong AZ Doelpunt M. Taabouni met assist van F. De Jong Jong AZ 1-1
46' Wissel FC Volendam Wissel J. Flint voor B. Benamar FC Volendam
46' Wissel Jong AZ Wissel M. van Brederode voor B. Franken Jong AZ
46' Doelpunt FC Volendam Doelpunt D. Mirani met assist van D. van Mieghem FC Volendam 2-1
50' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor F. De Jong Jong AZ
63' Wissel Jong AZ Wissel M. Engel voor T. Velthuis Jong AZ
64' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor F. Gemmel Jong AZ
65' Wissel FC Volendam Wissel I. El Kadiri voor D. James FC Volendam
73' Wissel Jong AZ Wissel S. Allouch voor I. Griffith Jong AZ
73' Wissel Jong AZ Wissel R. Lathouwers voor F. Gemmel Jong AZ
74' Wissel FC Volendam Wissel A. Plat voor G. Oristanio FC Volendam
74' Wissel FC Volendam Wissel S. Kramer voor A. Douiri FC Volendam
75' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor L. Schouten Jong AZ
81' Wissel FC Volendam Wissel K. Blommestijn voor W. Ould Chikh FC Volendam
85' Penalty gemist Jong AZ Penalty gemist P. Koopmeiners Jong AZ
87' Wissel Jong AZ Wissel M. Meerdink voor F. De Jong Jong AZ
92' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor R. Muhren FC Volendam
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - Jong AZ
Opstellingen FC Volendam - Jong AZ
De opstellingen van FC Volendam en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Volendam gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.