Nabeschouwing Telstar - Excelsior (2-5) || Eerste Divisie 2021/2022

Zaterdag 6 november 2021 - 16:30 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Telstar het zaterdag 6 november 2021 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in BUKO Stadion in Velsen.

Via de Telstar - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Telstar - Excelsior (2-5)

Het Eerste Divisie duel tussen Telstar en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 2-5 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door C. Dijkstra, waarmee Telstar met 1-0 de leiding nam. Excelsior kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Dallinga, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Excelsior vervolgens op 1-2. Het was T. Dallinga die vanaf 11 meter wist te scoren in de 33e minuut.

Na 36 minuten werd de voorsprong voor Excelsior vergroot nadat T. Dallinga de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 49e minuut nadat T. Dallinga namens Excelsior de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 58e minuut was het J. Baas van Excelsior wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Namens Telstar mocht R. Smit in de 89e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jeroen Manschot bij een 2-5 eindstand in het voordeel van Excelsior.

LIVE Telstar - Excelsior 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Telstar - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Telstar Doelpunt C. Dijkstra met assist van R. Fernandes Telstar 1-0
17' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Dallinga met assist van R. Niemeijer Excelsior 1-1
28' Gele kaart Telstar Gele kaart voor T. Overtoom Telstar
32' Gele kaart Telstar Gele kaart voor T. Doornbusch Telstar
33' Penalty Excelsior Penalty T. Dallinga Excelsior 1-2
36' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Dallinga met assist van M. Duku Excelsior 1-3
46' Wissel Telstar Wissel Y. Liesdek voor D. Blackson Telstar
49' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Dallinga met assist van R. Niemeijer Excelsior 1-4
57' Gele kaart Telstar Gele kaart voor Y. Liesdek Telstar
58' Doelpunt Excelsior Doelpunt J. Baas Excelsior 1-5
64' Wissel Telstar Wissel N. Van Wetten voor C. Dijkstra Telstar
65' Wissel Telstar Wissel O. Kokcu voor S. van Doorm Telstar
69' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor S. Horemans Excelsior
71' Wissel Excelsior Wissel C. Driouech voor M. Duku Excelsior
71' Wissel Excelsior Wissel M. Chacon voor J. Eijgenraam Excelsior
76' Wissel Excelsior Wissel N. Vlasenko voor S. Nieuwpoort Excelsior
76' Wissel Excelsior Wissel B. Ormonde-Ottewill voor S. Horemans Excelsior
78' Wissel Telstar Wissel R. Smit voor T. Overtoom Telstar
80' Wissel Telstar Wissel J. Molenaar voor S. Vandermeulen Telstar
85' Wissel Excelsior Wissel H. Botermans voor T. Dallinga Excelsior
89' Doelpunt Telstar Doelpunt R. Smit Telstar 2-5
Video hoogtepunten en samenvatting Telstar - Excelsior
Opstellingen Telstar - Excelsior
De opstellingen van Telstar en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Telstar gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Andries Jonker
Coach Marinus Dijkhuizen
Voorbeschouwing Telstar - Excelsior

Telstar en Excelsior treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Telstar en Excelsior in de Eerste Divisie vond plaats op 16 april 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 14 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Telstar als Excelsior wisten 4 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 6 keer in een gelijkspel.

Winst Telstar 4
Winst Excelsior 4
Gelijkspel 6
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Telstar op een 16e positie staat, terwijl we Excelsior terugvinden op de 4e plaats.