Nabeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen (1-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 12 september 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zondag 12 september 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen (1-1)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Groningen en SC Heerenveen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door T. Halilovic, waarmee SC Heerenveen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen kwam na 68 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van C. Ngonge, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 84e minuut kreeg M. te Wierik van FC Groningen voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en FC Groningen de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Groningen - SC Heerenveen 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt T. Halilovic met assist van J. Veerman SC Heerenveen 0-1
45' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor N. Madsen SC Heerenveen
46' Wissel FC Groningen Wissel D. Irandust voor B. Meijer FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor M. de Leeuw FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel B. van Hintum voor M. Sverko FC Groningen
59' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor L. Duarte FC Groningen
65' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor P. Joosten FC Groningen
65' Wissel SC Heerenveen Wissel A. van der Heide voor H. Veerman SC Heerenveen
68' Doelpunt FC Groningen Doelpunt C. Ngonge met assist van T. Suslov FC Groningen 1-1
70' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
70' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor T. Halilovic SC Heerenveen
75' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor L. Duarte FC Groningen
79' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor L. Woudenberg SC Heerenveen
80' Wissel SC Heerenveen Wissel F. Stevanovic voor B. Nygren SC Heerenveen
84' Tweede gele kaart FC Groningen Tweede gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
91' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Buijs FC Groningen
91' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor F. Stevanovic SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - SC Heerenveen
Opstellingen FC Groningen - SC Heerenveen
De opstellingen van FC Groningen en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.