Nabeschouwing FC Utrecht - RKC Waalwijk (2-2) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 18 september 2021 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het zaterdag 18 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - RKC Waalwijk (2-2)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Utrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van S. Gustafson. RKC Waalwijk kreeg via J. Odgaard in de 8e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Richard Martens de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na de openingsgoal kwam RKC Waalwijk in de 20e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van J. Odgaard.

In de 45e minuut was het RKC Waalwijk dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van A. Buttner. In de 52e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van FC Utrecht speler A. Douvikas.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE FC Utrecht - RKC Waalwijk 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Gustafson met assist van H. ter Avest FC Utrecht 1-0
8' Penalty gemist RKC Waalwijk Penalty gemist J. Odgaard RKC Waalwijk
19' Wissel FC Utrecht Wissel S. van de Streek voor S. Gustafson FC Utrecht
20' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt J. Odgaard met assist van V. Anita RKC Waalwijk 1-1
27' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
45' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt A. Buttner met assist van R. van der Venne RKC Waalwijk 1-2
46' Wissel FC Utrecht Wissel M. Mahi voor A. Maher FC Utrecht
46' Wissel FC Utrecht Wissel M. Van der Maarel voor W. Janssen FC Utrecht
52' Penalty FC Utrecht Penalty A. Douvikas FC Utrecht 2-2
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel M. Kramer voor A. Touba RKC Waalwijk
68' Wissel RKC Waalwijk Wissel T. Lutonda voor A. Buttner RKC Waalwijk
69' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor M. Kramer RKC Waalwijk
80' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Daneels voor S. Bakari RKC Waalwijk
80' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. El Bouchataoui voor A. Azhil RKC Waalwijk
80' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Adewoye voor D. Van den Buijs RKC Waalwijk
81' Wissel FC Utrecht Wissel A. Dalmau voor B. Ramselaar FC Utrecht
81' Wissel FC Utrecht Wissel O. Boussaid voor J. van Overeem FC Utrecht
93' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor E. Vaessen RKC Waalwijk
95' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor L. Daneels RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - RKC Waalwijk
Opstellingen FC Utrecht - RKC Waalwijk
De opstellingen van FC Utrecht en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach René Hake
Formatie 5-3-2
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing FC Utrecht - RKC Waalwijk

FC Utrecht en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 6 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 11
Winst RKC Waalwijk 4
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 6e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 12e plaats.