Nabeschouwing Fortuna Sittard - PEC Zwolle (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 6 maart 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Fortuna Sittard het zondag 6 maart 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - PEC Zwolle (0-1)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 0-1 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 77e minuut door O. Darfalou, waarmee PEC Zwolle met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor PEC Zwolle uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Fortuna Sittard - PEC Zwolle 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor M. De Wit PEC Zwolle
61' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Semedo voor P. Gladon Fortuna Sittard
73' Wissel PEC Zwolle Wissel K. Paal voor M. Saymak PEC Zwolle
73' Wissel PEC Zwolle Wissel S. V. Wermeskerken voor P. Clement PEC Zwolle
73' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Kastaneer voor D. Anderson PEC Zwolle
77' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt O. Darfalou met assist van D. Redan PEC Zwolle 0-1
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel J. Botaka voor A. Samaris Fortuna Sittard
82' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Z. Flemming Fortuna Sittard
83' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor G. Kastaneer PEC Zwolle
89' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Noslin voor B. Rienstra Fortuna Sittard
89' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Strieder voor D. Redan PEC Zwolle
93' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Voet voor T. van den Belt PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - PEC Zwolle
Opstellingen Fortuna Sittard - PEC Zwolle
De opstellingen van Fortuna Sittard en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Sjors Ultee
Coach Dick Schreuder
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Fortuna Sittard en PEC Zwolle treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 11 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Fortuna Sittard favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fortuna Sittard 3
Winst PEC Zwolle 2
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 16e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 18e plaats.