Nabeschouwing NEC - FC Twente (2-0) || Eredivisie 2015/2016

Woensdag 27 januari 2016 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2015/2016 neemt NEC het woensdag 27 januari 2016 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente.

Via de NEC - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - FC Twente (2-0)

Het Eredivisie duel tussen NEC en FC Twente is geëindigd in een 2-0 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 75e minuut dacht NEC op voorsprong te komen via een doelpunt van A. Limbombe. Helaas voor NEC werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 88e minuut was het NEC dat via C. Santos dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-0 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken NEC - FC Twente
2
0
LIVE NEC - FC Twente 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor H. Ziyech FC Twente
66' Wissel NEC Wissel M. Rayhi voor M. Appiah NEC
68' Gele kaart NEC Gele kaart voor T. Kane NEC
73' Wissel NEC Wissel M. Ritzmaier voor Janio Bikel NEC
75' Doelpunt NEC Doelpunt A. Limbombe met assist van N. Foor NEC
77' Wissel FC Twente Wissel P. Bijen voor R. Schilder FC Twente
87' Wissel FC Twente Wissel T. Agyepong voor H. ter Avest FC Twente
88' Doelpunt NEC Doelpunt C. Santos NEC
90' Wissel NEC Wissel J. Leiwakabessy voor D. Dumić NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - FC Twente
Opstellingen NEC - FC Twente

Voorbeschouwing NEC - FC Twente

NEC en FC Twente treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2015/2016.

De vorige ontmoeting tussen NEC en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 18 oktober 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 12 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor NEC. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.