Nabeschouwing NEC - PEC Zwolle (2-2) || Eredivisie 2015/2016

Zondag 6 december 2015 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2015/2016 neemt NEC het zondag 6 december 2015 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle.

Via de NEC - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - PEC Zwolle (2-2)

De Eredivisie 2015/2016 wedstrijd tussen NEC en PEC Zwolle geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

In de 21e minuut dacht PEC Zwolle op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Sainsbury. Helaas voor PEC Zwolle werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 44e minuut was het PEC Zwolle dat via L. Veldwijk dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Janio Bikel dacht na 53 minuten te scoren voor NEC, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 62e minuut scoorde NEC via A. Limbombe, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-2 eindstand.

Wedstrijdstatistieken NEC - PEC Zwolle
2
2
LIVE NEC - PEC Zwolle 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt T. Sainsbury met assist van S. Nijland PEC Zwolle
44' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Veldwijk PEC Zwolle
53' Doelpunt NEC Doelpunt Janio Bikel NEC
54' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
62' Doelpunt NEC Doelpunt A. Limbombe met assist van L. Woudenberg NEC
69' Gele kaart NEC Gele kaart voor R. van Eijden NEC
72' Wissel PEC Zwolle Wissel Gustavo voor T. Sainsbury PEC Zwolle
76' Wissel NEC Wissel M. Appiah voor J. Sleegers NEC
87' Wissel PEC Zwolle Wissel B. Lazic voor Q. Menig PEC Zwolle
88' Gele kaart NEC Gele kaart voor C. Santos NEC
89' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Thomas voor S. Nijland PEC Zwolle
90' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Marcellis PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - PEC Zwolle
Opstellingen NEC - PEC Zwolle

Voorbeschouwing NEC - PEC Zwolle

NEC en PEC Zwolle treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2015/2016.

De vorige ontmoeting tussen NEC en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 1 maart 2014 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is PEC Zwolle favoriet. 2 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor NEC. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.