Nabeschouwing PEC Zwolle - RKC Waalwijk (0-0) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 27 november 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt PEC Zwolle het zaterdag 27 november 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - RKC Waalwijk (0-0)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. PEC Zwolle kreeg in de 61e minuut een strafschop toegekend, die door D. Redan werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Qua balbezit waren PEC Zwolle en RKC Waalwijk gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. RKC Waalwijk kreeg de meeste kansen op een voorsprong, maar had vandaag niet de scherpte om deze kansen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Joey Kooij niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE PEC Zwolle - RKC Waalwijk 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Wissel PEC Zwolle Wissel L. Adzic voor K. Paal PEC Zwolle
22' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor S. Kersten PEC Zwolle
23' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor M. Kramer RKC Waalwijk
59' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor A. Touba RKC Waalwijk
61' Penalty gemist PEC Zwolle Penalty gemist D. Redan PEC Zwolle
70' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Daneels voor I. Bel Hassani RKC Waalwijk
72' Wissel PEC Zwolle Wissel G. Kastaneer voor D. Redan PEC Zwolle
81' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Stokkers voor M. Kramer RKC Waalwijk
88' Wissel PEC Zwolle Wissel T. van den Belt voor M. Saymak PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - RKC Waalwijk
Opstellingen PEC Zwolle - RKC Waalwijk
De opstellingen van PEC Zwolle en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing PEC Zwolle - RKC Waalwijk

PEC Zwolle en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk in de Eredivisie vond plaats op 6 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is PEC Zwolle favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PEC Zwolle 2
Winst RKC Waalwijk 0
Gelijkspel 6
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 18e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 15e plaats.