Nabeschouwing PSV - Ajax (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 23 januari 2022 - 14:30 uur

PSV - Ajax

In de Eredivisie 2021/2022 neemt PSV het zondag 23 januari 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Ajax (1-2)

Het Eredivisie duel tussen PSV en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door B. Brobbey, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. PSV kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Gotze, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 74e minuut zette N. Mazraoui zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie, waardoor Ajax dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSV - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
27' Gele kaart PSV Gele kaart voor A. Obispo PSV
34' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van D. Tadic Ajax 0-1
36' Wissel Ajax Wissel Danilo voor B. Brobbey Ajax
50' Gele kaart PSV Gele kaart voor R. Schmidt PSV
53' Doelpunt PSV Doelpunt M. Gotze met assist van J. Veerman PSV 1-1
63' Wissel PSV Wissel P. Mwene voor M. van Ginkel PSV
70' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor R. Gravenberch Ajax
74' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Mazraoui met assist van S. Berghuis Ajax 1-2
79' Gele kaart PSV Gele kaart voor Mauro Junior PSV
82' Gele kaart PSV Gele kaart voor E. Gutierrez PSV
87' Wissel PSV Wissel Bruma voor R. Doan PSV
87' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor E. Gutierrez PSV
87' Wissel PSV Wissel E. Zahavi voor J. Veerman PSV
91' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor N. Mazraoui Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Ajax
Opstellingen PSV - Ajax
De opstellingen van PSV en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Ajax

PSV en Ajax treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 24 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 13 keer wist de ploeg van PSV te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor PSV. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PSV 11
Winst Ajax 13
Gelijkspel 9
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 1e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.