Nabeschouwing RKC Waalwijk - SC Cambuur (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 31 oktober 2021 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt RKC Waalwijk het zondag 31 oktober 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - SC Cambuur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - SC Cambuur (0-1)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 0-1 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 10e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg R. Maulun van SC Cambuur via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 63 minuten was het I. Kallon die SC Cambuur op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor SC Cambuur uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE RKC Waalwijk - SC Cambuur 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - SC Cambuur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Penalty gemist SC Cambuur Penalty gemist R. Maulun SC Cambuur
12' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Nieuwpoort voor D. Van den Buijs RKC Waalwijk
25' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor M. Meulensteen RKC Waalwijk
55' Wissel SC Cambuur Wissel N. Doodeman voor D. Sambissa SC Cambuur
63' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt I. Kallon met assist van N. Doodeman SC Cambuur 0-1
67' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor R. Maulun SC Cambuur
74' Wissel RKC Waalwijk Wissel Y. Oukili voor A. Azhil RKC Waalwijk
75' Wissel RKC Waalwijk Wissel I. Bel Hassani voor A. Buttner RKC Waalwijk
77' Wissel SC Cambuur Wissel T. Boere voor R. Uldrikis SC Cambuur
77' Wissel SC Cambuur Wissel M. Paulissen voor R. Maulun SC Cambuur
83' Wissel SC Cambuur Wissel M. Tol voor I. Kallon SC Cambuur
83' Wissel SC Cambuur Wissel J. Ter Heide voor E. Schouten SC Cambuur
83' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Stokkers voor S. Bakari RKC Waalwijk
83' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Daneels voor V. Anita RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - SC Cambuur
Opstellingen RKC Waalwijk - SC Cambuur
De opstellingen van RKC Waalwijk en SC Cambuur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en SC Cambuur zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Joseph Oosting
Formatie 4-1-4-1
Coach Henk de Jong
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - SC Cambuur

RKC Waalwijk en SC Cambuur treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur in de Eredivisie vond plaats op 14 maart 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Cambuur. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is SC Cambuur favoriet. 1 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst RKC Waalwijk 0
Winst SC Cambuur 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 14e positie staat, terwijl we SC Cambuur terugvinden op de 12e plaats.