Nabeschouwing RKC Waalwijk - Vitesse (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 12 september 2021 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt RKC Waalwijk het zondag 12 september 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - Vitesse (1-2)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 1-2 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door D. Doekhi, waarmee Vitesse met 0-1 de leiding nam. RKC Waalwijk kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Bakari, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette Y. Gboho zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Vitesse de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis, waardoor Vitesse dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE RKC Waalwijk - Vitesse 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Vitesse Doelpunt D. Doekhi met assist van M. Wittek Vitesse 0-1
21' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor A. Buttner RKC Waalwijk
27' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt S. Bakari met assist van R. van der Venne RKC Waalwijk 1-1
30' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor M. Kramer RKC Waalwijk
46' Wissel Vitesse Wissel O. Tannane voor T. Hajek Vitesse
50' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor R. van der Venne RKC Waalwijk
54' Doelpunt Vitesse Doelpunt Y. Gboho met assist van O. Darfalou Vitesse 1-2
59' Wissel Vitesse Wissel D. Huisman voor Y. Gboho Vitesse
59' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor T. Domgjoni Vitesse
71' Wissel RKC Waalwijk Wissel I. Bel Hassani voor R. van der Venne RKC Waalwijk
71' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Daneels voor A. Azhil RKC Waalwijk
73' Wissel Vitesse Wissel N. Frederiksen voor L. Openda Vitesse
77' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Wittek Vitesse
86' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Oosting RKC Waalwijk
87' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. El Bouchataoui voor A. Buttner RKC Waalwijk
89' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor E. Vaessen RKC Waalwijk
90' Wissel Vitesse Wissel J. Rasmussen voor O. Darfalou Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - Vitesse
Opstellingen RKC Waalwijk - Vitesse
De opstellingen van RKC Waalwijk en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vitesse zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Joseph Oosting
Formatie 3-4-1-2
Coach Thomas Letsch
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - Vitesse

RKC Waalwijk en Vitesse treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 30 januari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Vitesse favoriet. 11 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst RKC Waalwijk 5
Winst Vitesse 11
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 10e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 16e plaats.