Nabeschouwing Bordeaux - Olympique Marseille (0-1) || Ligue 1 2021/2022

Vrijdag 7 januari 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Bordeaux het vrijdag 7 januari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Marseille. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Matmut-Atlantique in Bordeaux.

Via de Bordeaux - Olympique Marseille live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bordeaux - Olympique Marseille (0-1)

Het Ligue 1 duel tussen Bordeaux en Olympique Marseille is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 0-1 overwinning voor Olympique Marseille. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door C. Under, waarmee Olympique Marseille met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Olympique Marseille dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Olympique Marseille.

LIVE Bordeaux - Olympique Marseille 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bordeaux - Olympique Marseille teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Bordeaux Gele kaart voor I. Sissokho Bordeaux
37' Doelpunt Olympique Marseille Doelpunt C. Under Olympique Marseille 0-1
71' Wissel Bordeaux Wissel S. Mara voor T. Lacoux Bordeaux
71' Wissel Bordeaux Wissel Y. Adli voor R. Oudin Bordeaux
75' Wissel Olympique Marseille Wissel L. Balerdi voor A. Harit Olympique Marseille
75' Wissel Olympique Marseille Wissel K. de La Fuente voor Luis Henrique Olympique Marseille
75' Wissel Bordeaux Wissel Fransergio voor I. Sissokho Bordeaux
80' Wissel Bordeaux Wissel M. Niang voor Hwang Ui-Jo Bordeaux
80' Wissel Bordeaux Wissel D. Bakwa voor J. Dilrosun Bordeaux
90' Gele kaart Olympique Marseille Gele kaart voor P. Lopez Olympique Marseille
92' Wissel Olympique Marseille Wissel O. Targhalline voor C. Under Olympique Marseille
Video hoogtepunten en samenvatting Bordeaux - Olympique Marseille
Opstellingen Bordeaux - Olympique Marseille
De opstellingen van Bordeaux en Olympique Marseille zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bordeaux gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Olympique Marseille zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Jorge Luis Sampaoli Moya
Voorbeschouwing Bordeaux - Olympique Marseille

Bordeaux en Olympique Marseille treffen elkaar in de 20e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Wattellier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bordeaux en Olympique Marseille in de Ligue 1 vond plaats op 15 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Olympique Marseille favoriet. 9 keer wist de ploeg van Bordeaux te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Bordeaux. 17 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bordeaux 7
Winst Olympique Marseille 9
Gelijkspel 17
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bordeaux op een 17e positie staat, terwijl we Olympique Marseille terugvinden op de 3e plaats.