Nabeschouwing Olympique Lyon - Nantes (3-2) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 14 mei 2022 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Olympique Lyon het zaterdag 14 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Nantes. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Nantes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Nantes (3-2)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Nantes is onder leiding van scheidsrechter Florent Batta geëindigd in een 3-2 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door M. Dembele, waarmee Olympique Lyonnais met 1-0 de leiding nam. Olympique Lyonnais vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Paqueta op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 81e minuut wist Nantes de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Q. Merlin.

Na 85 minuten werd de voorsprong voor Olympique Lyonnais vergroot nadat Tete de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Nantes dat in de 92e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat W. Cyprien de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Florent Batta bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Olympique Lyon.

LIVE Olympique Lyon - Nantes 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Nantes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele Olympique Lyonnais 1-0
55' Gele kaart Nantes Gele kaart voor A. Kombouare Nantes
61' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor T. Ndombele Olympique Lyonnais
63' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Caqueret voor T. Ndombele Olympique Lyonnais
64' Wissel Olympique Lyonnais Wissel H. Aouar voor R. Faivre Olympique Lyonnais
64' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Barcola voor M. Dembele Olympique Lyonnais
72' Wissel Nantes Wissel K. Coulibaly voor R. Kolo Muani Nantes
72' Wissel Nantes Wissel O. Bukari voor M. Simon Nantes
72' Wissel Nantes Wissel S. Corchia voor M. Coco Nantes
73' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Boateng voor D. Da Silva Olympique Lyonnais
78' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt L. Paqueta met assist van Tete Olympique Lyonnais 2-0
81' Doelpunt Nantes Doelpunt Q. Merlin met assist van L. Blas Nantes 2-1
81' Wissel Nantes Wissel W. Geubbels voor L. Blas Nantes
85' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Tete met assist van H. Aouar Olympique Lyonnais 3-1
92' Doelpunt Nantes Doelpunt W. Cyprien Nantes 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Nantes
Opstellingen Olympique Lyon - Nantes
De opstellingen van Olympique Lyon en Nantes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Nantes zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Antoine Kombouare
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Nantes

Olympique Lyon en Nantes treffen elkaar in de 37e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florent Batta en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Nantes in de Ligue 1 vond plaats op 27 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Nantes slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 15
Winst Nantes 3
Gelijkspel 5
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 8e positie staat, terwijl we Nantes terugvinden op de 9e plaats.