Nabeschouwing Nice - Saint-Étienne (4-2) || Ligue 1 2021/2022

Woensdag 11 mei 2022 - 19:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Nice het woensdag 11 mei 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Saint-Étienne. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Riviera in Nice.

Via de Nice - Saint-Étienne live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nice - Saint-Étienne (4-2)

Het Ligue 1 duel tussen Nice en Saint-Étienne is onder leiding van scheidsrechter Ruddy Buquet geëindigd in een 4-2 overwinning voor Nice. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door D. Bouanga, waarmee Saint-Étienne met 0-1 de leiding nam. Saint-Étienne vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Z. Youssouf op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut wist Nice de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. Bard.

Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Delort de 2-2 maakte voor Nice. Nice leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 62 minuten op voorsprong na een goal van A. Delort: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 80e minuut en kwam op naam te staan van Nice speler H. Boudaoui, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ruddy Buquet en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Nice.

LIVE Nice - Saint-Étienne 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nice - Saint-Étienne teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Saint-Étienne Doelpunt D. Bouanga Saint-Étienne 0-1
37' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor Y. Macon Saint-Étienne
42' VAR: Afgekeurd doelpunt A. Delort Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel A. Delort Nice
44' Gele kaart Nice Gele kaart voor F. Daniliuc Nice
48' Doelpunt Saint-Étienne Doelpunt Z. Youssouf met assist van R. Boudebouz Saint-Étienne 0-2
52' Doelpunt Nice Doelpunt M. Bard met assist van A. Gouiri Nice 1-2
54' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor E. Mangala Saint-Étienne
60' Doelpunt Nice Doelpunt A. Delort Nice 2-2
62' Doelpunt Nice Doelpunt A. Delort met assist van J. Kluivert Nice 3-2
63' Wissel Saint-Étienne Wissel A. Aouchiche voor R. Boudebouz Saint-Étienne
64' Wissel Saint-Étienne Wissel E. Crivelli voor A. Nordin Saint-Étienne
65' Gele kaart Nice Gele kaart voor J. Kluivert Nice
73' Wissel Saint-Étienne Wissel A. Moueffek voor Z. Youssouf Saint-Étienne
74' Wissel Nice Wissel E. Guessand voor A. Gouiri Nice
74' Wissel Saint-Étienne Wissel S. Thioub voor Y. Macon Saint-Étienne
79' Wissel Nice Wissel M. Schneiderlin voor M. Lemina Nice
79' Wissel Nice Wissel H. Boudaoui voor B. Brahimi Nice
80' Doelpunt Nice Doelpunt H. Boudaoui met assist van A. Delort Nice 4-2
81' Wissel Saint-Étienne Wissel R. Hamouma voor D. Bouanga Saint-Étienne
83' Wissel Nice Wissel J. Amavi voor M. Bard Nice
83' Wissel Nice Wissel C. Stengs voor J. Kluivert Nice
85' Gele kaart Saint-Étienne Gele kaart voor H. Moukoudi Saint-Étienne
Video hoogtepunten en samenvatting Nice - Saint-Étienne
Opstellingen Nice - Saint-Étienne
De opstellingen van Nice en Saint-Étienne zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nice gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Saint-Étienne zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach Christophe Galtier
Formatie 5-4-1
Coach Pascal Dupraz
Voorbeschouwing Nice - Saint-Étienne

Nice en Saint-Étienne treffen elkaar in de 36e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ruddy Buquet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nice en Saint-Étienne in de Ligue 1 vond plaats op 25 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nice. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Nice favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Saint-Étienne slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Nice 16
Winst Saint-Étienne 10
Gelijkspel 6
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nice op een 6e positie staat, terwijl we Saint-Étienne terugvinden op de 18e plaats.